akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kanadalı şirket şimdi de Alaplı’da altın aramaya başladı

Kanadalı şirketler Kaz Dağları’ndaki doğa ve altın talanıyla doymadı.. Şirketin, altın için Kazdağları’ndan yaptığı orman katliamına tepki sürerken başka bir Kanadalı şirket de Zonguldak Alaplı’da altın aramaya başladı.. Talana ve doğa katliamına karşı çıkan vatandaşlar duruma tepki gösterdi ve bölgede eyleme başladı..


Kanadalı şirket şimdi de Alaplı’da altın aramaya başladı
01.09.2019 19:11
545
A+
A-

Çanakkale Kazdağları’nda Kanadalı şirket Alamos Gold’un yaptığı çevre katliamı Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. İkinci bir Kazdağları vakasının da Zonguldak Alaplı’da yaşandığı ortaya çıktı. Kanadalılar, Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde taşeron firmalarla birlikte Çanakçıdere çevresinde altın ve bakır için sondaja başladı.

KANADALI ŞİRKETLER EVLERİNE DÖNSÜN: BİZİ ZEHİRLEYEMEZSİNİZ

Sözcü’nün haberine göre; Zonguldak halkı tepki gösterdi ve protesto eylemleri başladı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da bölgeye giderek inceleme yaptı ve “116 yaşında 4 bin ağacın yanı sıra, 26 tür ağaç ve 24 tür yaban hayvanın yaşadığı bölgede altın ve bakır arayan Kanadalılar evlerine dönsün. Bu memleket bizim. Ormanımıza, havamıza, hayvan dostlarımıza zarar veremezsiniz. Bizi zehirleyemezsiniz” dedi.

Kanadalı şirket şimdi de Alaplı’da altın aramaya başladı
Vatandaşlar, sondaj alanında eylem yaptı.

Vatandaşlar, sondaj alanında eylem yaptı.

65 BİN HEKTAR ORMAN

CHP Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve vatandaşların da eşlik ettiği Yavuzyılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Doğamız talan ediliyor, madenlerimiz peşkeş çekiliyor. 2012-2018 yılları arasında 65 bin hektardan fazla orman alanı madencilik faaliyetine açıldı. Halen ülkemizde 25’in üzerinde yabancı şirket maden çıkarıyor. Yabancı şirketler, yurdumuzu sömürüyor.”