akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5978
EURO
34,6499
ALTIN
2.526,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bakan Yardımcısı Alpaslan’dan Tatilcilere Çağrı “Tatil Kısa Akçakoca Yakın”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alpaslan, Sel felaketinden olumsuz etkilenen Akçakoca Turizmini canlandırmak amaçlı Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde kurulan “Akçakoca Turizm Platformu’” nun tanıtım etkinliğine katılmak için Akçakoca’ya geldi.

Bakan Yardımcısı Alpaslan’dan Tatilcilere Çağrı “Tatil Kısa Akçakoca Yakın”
02.08.2019 17:05
714
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alpaslan, Sel felaketinden olumsuz etkilenen Akçakoca Turizmini canlandırmak amaçlı Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde kurulan “Akçakoca Turizm Platformu’” nun tanıtım etkinliğine katılmak için Akçakoca’ya geldi.

Felaket ve onun olumsuz yansımalarını silmek, kan kaybeden Akçakoca turizmini ayağa kaldırmak için Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Milletvekilleri ile birlikte Akçakoca’ya gelerek platformun tanıtım etkinliklerine her türlü desteği vereceğini belirten Bakan Yardımcısı Alpaslan; yaptığı basın açıklamasıyla Tüm tatilcileri Akçakoca’ya davet etti.

 

11.30 sularında beraberinde Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri çakır Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü Ak parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İGM Başkanı,Turizm İl Müdürü ile birlikte Kentimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Öztaş ,Yüksel Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Lehuza Sarıca, Eski Başkan Cüneyt Yemenici , Akçakoca Belediye Meclis Başkanı Şenol Yazgan , Meclis Üyeleri ,ATSO Başkanı Nazım Pazvant, İlçe Müdürleri ve vatandaşlar karşıladılar.

 

Açış konuşmasını yapan Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Burçin Sarıcan yaptığı kısa bilgilendirmede platformun kuruluş amacını belirterek “ Kısa süre önce yaşadığı özellikle turizm sektörüne büyük darbe vuran sel afetinin oluşturduğu tahribatı en aza indirmek, yaraların bir an evvel sarılması ve Akçakoca turizmini yeniden atağa geçirmek için Sayın Vekilimiz Ayşe Keşir öncülüğünde oluşturduğumuz Akçakoca Turizm Platformu adına hepinize hoşgeldiniz diyor kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ dedi.

**Hayde Akçakoca’ya” sloganıyla sosyal medyada bir tanıtım atağı başlatan, her türlü iletişim yöntemini kullanarak kurban bayramında tatilcileri ”Tatil Kısa, Akçakoca Yakın!” mesajı ile Akçakoca davet eden Platformun
fikir sahibi ve kuruluşunu gerçekleştiren Milletvekili Ayşe Keşir Akçakoca’nın Karadeniz bölgesinin incisi, Turizm açısından çok çok kıymetli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında ; “ Bugün Akçakoca Turizmini atağa kaldırmak için , tüm siyasi gömlekleri çıkartarak kurduğumuz Akçakoca Turizm Platformu’nun vereceği mesaj için buradayız. Bu organizasyon 24 saatlik bir organizasyon. Muhtemel aksaklıklar olacak , sizden isteğimiz bu aksaklıkların giderilmesine ve Tüm sivil toplum kuruluşları, kamu görevlisi ve siyasiler olarak bu tanıtım atağına en güçlü desteği vermenizdir. Bu bir sivil inisiyatif oluşumudur.

Amacımız yaklaşan bayram tatili ve yaz sezonun bitimine kadar özellikle yakın havzamızdaki turizm potansiyelini harekete geçirmek. Akçakoca’nın hayata döndüğünü hayatın normal seyrinde gittiğini Türkiye’ye duyurmak. Onun için “HaydeAkçakoca” diye başladık.Tek amacımız var; önümüzdeki 40 günlük sezonu Akçakoca esnafına dolu dolu yaşatmak.” Dedi

Keşirden sonra konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 15 gün önce bir felaket yaşayan Düzce’miz, Akçakoca’mız afetin yaralarını hızla sarıyor. Akçakoca’mız ülkemizin ilk mavi bayraklı plajlarına sahip çok güzel sahillere ve buralarda konuşlanmış üç tanesi mavi bayraklı 11 plaja sahip. Selin getirdiği hasarı hemen temizlemeye başladık ve Yüzmeye, denize girmeye hazır hale getirdik.. Akçakoca’mız İstanbul ve Ankara’ da yaşayan 30 milyona iki saatlik uzaklıkta. Bu bölge insanını turizmin ilklerinden . Akçakoca’ya çekmeliyiz.” Dedi.

Yaşanan afetten dolayı etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğiyle konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Acıların paylaşıldıkça azaldığını sevinçlerin paylaşıldıkça çoğaldığını vurgulayarak; “Düzce halkı acılarını paylaşarak sarıyor , sarmaya devam edeceğiz. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek bunun üstesinden gelecek başaracağız inşallah. Akçakoca, ülkemizin en müstesna ilçelerinden biri
Bu ilçemizin turizmde beklenen noktaya gelmesi için, hak ettiği yere gelebilmesi için bugün başlatılan çalışma nedeniyle bir aradayız. Yaşadığı afetten sonra Akçakoca’nın tekrardan daha iyi hale gelmesi başta Valimiz, Milletvekilleri ve tüm Akçakocalılar, Düzceliler çok iyi bir platform oluşturdular. Akçakoca’nın ve Düzce’nin tanıtımı için çok araya geldiler. İnşallah eski günlerini kısa sürede yakalayacaktır.” dedi.

Konuşmasını Kurban bayramını tebrik ederek sürdüren Bakan Yardımcısı Alpaslan, herkesi tatil için Akçakoca’ya davet ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların sonunda parka kurulan sekiz köşeli çadıra geçen Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler otantik ve serin ortamda soluklandılar. Ümit Yılmaz ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü oluşumla ilgili görüşlerinin ve desteklerini belirten birer konuşma yaptılar.