akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5018
EURO
34,9199
ALTIN
2.437,90
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

HAYDİ AKÇAKOCA! GÖSTER GÜCÜNÜ

01.08.2019 08:33
624
A+
A-

18 Temmuz sabahı güne sel felaketi ile gözlerini açan Akçakoca halkı o gün bu gündür inanılmaz bir bütünlük ve dayanışma içinde küçüğünden büyüğüne kadınından erkeğine yönetenleri ve STK ları ile birlikte insanüstü bir gayretle yaralarını sarmaya çalışıyor.

Ondan fazla köyümüzde ve ilçe merkezimizde maddi hasarlar oluştuğu , en acısı 4 ü çocuk 7 canımızı şehit verdiğimiz bu sıkıntılı günlerimizde  başta büyükşehirler olmak üzere yurdun dört bir yanından destekler ve yardımlar geldi.

Felaketin ilk gününden itibaren gelmeye başladı her türlü devlet erkanı. Bakanlarımızın biri geldi biri gitti, hala da gelmeye devam ediyorlar.

Her bakan gelişinde Akçakoca kamuoyu can kulağıyla bu  yaşanan felaketten sonra dibe vuran Akçakoca’yı ayağa kaldıracak bir müjdeyi bekledi.

Allah için hakları yenmez her biri müjde sayılacak bir çok vaatlerde bulundu.

Bulundu da ne oldu.

Akçakoca tümüyle afet bölgesi kapsamına alındı da;

Devlete olan borçlar, Bankalardan alınan krediler mi ertelendi, zaten zor günler yaşayan esnaf, turizmci için bir güçlendirme formülü mü üretildi.

Hayır! Şu ana kadar sadece laf üretildi ve Akçakoca’nın yaralarını saracak , acilen onu ayağa kaldıracak, ticaretin hızlanmasını, sokakların, çarşı pazarın yeniden hareketlenmesini sağlayacak hiçbir şey olmadı ( Akçakoca Kaymakamlığının selden zarar gören, ilçe merkezinde oturan konut sahiplerine yaptığı yardım dışında )    ve korkarım ki Akçakoca bütünleşir ve hakkını aramak için gerekeni yapmaz ise hiçbir şey de olmayacak.

Ey yetkililer!! Kimse sizden borçların silinmesini ve topyekün selden zarar gördük diye karşılıksız yardım beklemiyor. Selden zarar görenlerin zararlarının acilen karşılanmasını , onların yaralarının bir an önce sarılmasını beklerken  domino taşları gibi birbirini etkileyen yıkımın Akçakoca genelinde  oluşturduğu zararı görmenizi ve ilçeyi doğal afet kapsamına almanızı  devlete ve bankalara olan borçların faiz işlemeden bir yıl ertelenmesini istiyor.

Başta Düzce Milletvekilleri olmak üzere Valimiz, Kaymakamımız, her siyasi partinin il ve ilçe başkanları, Akçakoca’nın STK ları ve Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile geçmiş dönemlerin belediye başkanları, kanaat önderleri bir araya  geliniz ve bu konuda güç birliği oluşturup Akçakoca’nın sesini Ankara’ya iletiniz.

Yaşanan sıkıntıyı çözme savaşı veren ve bugüne kadar ki uygulamalarla sorunlarıyla baş başa bırakıldığı izleniminin yaygınlaştığı , sel felaketinin yaşandığı günlerde vergi dairesince   esnafın vadesiz mevduatlarına borçlarından dolayı bloke konulduğu , bilgi kirliliği içinde,  gelen Bakanlar ve yetkililerin demeçleri ile bir gün sevinen bir gün üzülen  Akçakoca beklediği “AKÇAKOCA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ” müjdesini  veriniz.

Yazarın Diğer Yazıları