akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Batı Karadeniz Ziraat Odaları fındık için Kocaali’de toplandı

Batı Karadeniz’deki ziraat odalarının başkanları, yöneticileri ve çiftçilerin katılımıyla Sakarya’nın Kocaali ilçesi Alandere Mahallesi’nde üreticiye ait bir fındık bahçesinde basın toplantısı düzenlendi

Batı Karadeniz Ziraat Odaları fındık için Kocaali’de toplandı
25.07.2019 10:51
484
A+
A-

Batı Karadeniz’deki ziraat odalarının başkanları, yöneticileri ve çiftçilerin katılımıyla Sakarya’nın Kocaali ilçesi Alandere Mahallesi’nde üreticiye ait bir fındık bahçesinde basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Karadeniz Bölgesi ve ülke ekonomisi açısından vazgeçilmez bir ürün olan fındıkta, Türkiye’nin en önemli üretici ve ihracatçı konumunda bulunduğunu belirtti.

Türkiye’nin dünya fındık talebinin yüzde 87’sini karşıladığını aktaran Bayraktar, “Bu kadar önemli bir üründe, yeri doldurulamaz bir konumda bulunmamızı kim sağlıyor diye baktığımızda, Karadeniz bölgemizdeki 400 bin fındık üreticisi aileyi görürüz. Bu 400 bin fındık üreticisi aile, 700 bin hektar alanda fındık üretmekte, ülkemize her yıl ortalama 2 milyar dolar döviz kazandırmaktadır.” diye konuştu.

Bayraktar, Karadeniz Bölgesi’nde hayatın fındık üzerine kurulduğunu, buna rağmen fındık üreticisinin zor durumda olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Yeterince gelir elde edememekte, elde ettiğini de yaptığı masraflara harcamaktadır. Kalan tutar da borçlarını kapatmaya yetmemektedir. Fındıkta özellikle ilk dönemlerde, ürün üreticinin elindeyken oluşan fiyat çok önemlidir. Tek derdimiz üreticimizin emeğinin karşılığını almasıdır. Hedefimiz, üreticimizin fındığı değerinden sattığı bir fındık piyasasının oluşmasıdır. Fındıktaki sorunlar çözülsün istiyoruz. Üreticimiz, tüccarımız, sanayicimiz, ihracatçımız, esnafımız, herkes kazansın ancak birileri kazanırken, üreticilerimiz sömürülmesin diyoruz.”