akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5289
EURO
34,8049
ALTIN
2.431,63
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

CHP li Tanal dan Düzce Afet Bölgesi İlan Edilsin Talebi

Düzce’de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşarken CHP’li Mahmut Tanal, “Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesini” talep etti.

CHP li Tanal dan Düzce Afet Bölgesi İlan Edilsin Talebi
18.07.2019 18:04
435
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Düzce’de meydana gelen sel felaketini gündeme taşıyarak, “Düzce ilinde selden etkilenen bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesini” talep etti.

DÜZCE’NİN AKÇAKOCA VE CUMAYERİ İLÇELERİ ZOR DURUMDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçeyle başvuran Tanal, Düzce’de sabah saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle bir süre sonra güçlü sel ve su birikintileri oluştuğunu, özellikle kırsal yerleşim yerlerinde yolların trafiğe kapandığını, yüzlerce kişinin mahsur kaldığını, onlarca hayvanın telef olduğunu, bölgenin çok ciddi bir zarara uğradığını hatırlattı. Tanal dilekçesinde, bölge halkının yaşanan felaketten dolayı mağdur durumda olduğunu ve yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDA

Dilekçesinde, 04.07.2011 tarihli ve 27984 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurulması üzerine kanunlarda İmar ve İskan Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na tanınmış yetkilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini anımsatan Tanal, “Bölge halkının mağduriyetinin azaltılması için bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.