akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

YANMAZ ‘DAN , YATAY MAHMUZLAR İÇİN YOĞUN MESAİ

YANMAZ ‘DAN , YATAY MAHMUZLAR İÇİN YOĞUN MESAİ
16.07.2019 06:50
737
A+
A-

 

Konumu ve doğal güzellikleri ile “Karadenizin incisi “ olarak adlandırılan Akçakoca’yı  Turizmde  hakettiği noktaya taşımakta kararlı olan Belediye Başkanı Yanmaz ,  bu hedefe varmakta büyük katkısı olacağına inandığı yatay mahmuzların oluşturulabilmesi için yoğun tempoda temaslarını sürdürüyor.

 

Göreve gelir gelmez Akçakoca sorunlarını ve seçim vaatlerini masaya yatırarak önceliklerine göre çalışma programını hazırlayan Başkan Yanmaz , çözümler için su yolu yaptığı Ankara’da her ziyaretinde Yatay Mahmuzlar konusunda temaslarda bulunduğunu belirtti.

TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN YATAY MAHMUZLAR ŞART

Akçakoca için turizmin çok önemli olduğunu vurgulayan Yanmaz sezonu uzatmanın insanların denizden daha çok yararlanabilmesinin sağlamanın tek yolunun yatay mahmuzları oluşturmakla olacağını vurgulayarak “ Hemen her gün esen poyraz rüzgarının verdiği rahatsızlık nedeni ile ne Akçakoca’lı hemşerilerimiz nede misafirlerimiz rahatlıkla denize girememekteler. Bu Akçakoca için , günümüzde tatil alternatifinin bol olduğu günümüzde büyük dezavantaj. Bu durumu avantaja çevirmenin tek yolu yatay mahmuzları yapıp dalgaların tesirini kırmak rahat denize girmeyi sağlamaktan geçiyor. Turizm Akçakoca’nın Mahmuzlar da turizmin olmazsa olmazıdır.  Bunları bir an önce yapmakta kararlıyız” dedi.

DOĞAL MİRASIMIZ FALEZLER KORUNACAK

Proje ihalesi  önceki dönemde yapılmış olan Mahmuzların   yapım ihalesinin takipçisi olduklarını belirten Başkan Yanmaz “ Önümüzdeki yılın ilk aylarında yapım ihalesine çıkacak mahmuz projemizin hızlanması için gereken temaslarımızı aksatmadan sürdürecek sıkı takipçisi olacağız. Deniz sezonunu uzatacak  ve öncelikle de doğal mirasımız olarak gördüğümüz ve yaşanan ekolojik değişim, küresel ısınma nedeniyle Karadenizin sert dalgalarına direnmekte zorlanan falezlerimizin korunmasını sağlayacak, özellikle sahillerimizdeki kum hareketini dengeleyecek,  kum kaybını önleyecek olan  İlk aşamada dokuz adet yapılması planlanan mahmuz sayısının 19 olmasını sağladık. Hedefimiz en kısa sürede projeyi tamamlayıp  Akçakoca turizmine sağlayacağı verimi almaktır “dedi.







ETİKETLER: