akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI AKÇAKOCA DA ÇOŞKU İLE KUTLANDI

Kara sularımızda yabancı ülke gemilerine tanınan kabotaj hakkının kaldırılması 1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren Kabotaj hakkımızın elde edilişinin 93. yılı, Akçakoca Barınak içinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI AKÇAKOCA DA ÇOŞKU İLE KUTLANDI
01.07.2019 19:12
486
A+
A-

Kutlama etkinlikleri Hükümet konağı önünde yapılan ve Kaymakamlık Makamının çelenk sunumu ile başladı.
İlçe protokolünün tamamının katıldığı ,saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla tamamlanan tören sonrasında Kaymakam Öztürk yarışmalarını yapılacağı alana geldiler ve Deniz şehitleri anısına denize çelenk attılar.

Burada bir kez daha yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Öztürk günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında kabotaj hakkının elde edilmesinin önemini vurgulayarak bu günü bayrak olarak kutlamamızda organizasyona emek vermiş tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Birbirinden heyecanlı yüzme, kürek, halat ve bilek güreşi yarışmalarının yapıldığı kutlamalarda miniklerin oluşturduğu halk oyunları ekiplerinin gösterileri ilgi ile izlenirken ilk kez yapılan bilek güreşinde Türkiye Şampiyonu Alparslan şov yaptı.

Saat 16 da başlaması nedeniyle yoğun bir ilgi gören Denizilik ve Kabotaj bayramının olmazsa olmazı heyecanı ve ilginç görüntüleriyle ilgi ile izlenen Yağlı Direkten bayrağı Postacı Gökhan Küçük kaparken büyük çekişmeye sahne olan sandal yarışlarına Hasançavuş Köyü Karaburun Gençlik damga vurdu.
Büyük çekişmeye sahne olan halat çekme yarışlarını Fitbulls TEAM kazanırken yarışmalarda derecelendirme ;
100 Metre Yıldızlarda: Mert Kabanoz, 200 Metrede Ceyhun Yomra
Bilek Güreşinde ;70-80 Kilo Kerem Kurt
80-90 Kilo Alparslan Hacıdursunoğlu
90 kilo üzeri Serdar Kibar
Sandal Yarışları
Tek çiftede ;Sarı Yayla, 4 Tekde Kara Burun Gençlik ,6 Tekde Karaburun Gençlik
Halat Çekmede Fitbulls TEAM
Yağlı Direk Gökhan Küçük kupayı ve konulan ikramiyeleri kazandılar.

Dereceye giren sporculara kupaları, madalyaları ve para ödülleri protokol mensuplarına verildi.

 









ETİKETLER: