akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgası geliyor

Türkiye’nin, perşembe günü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgası geliyor
26.03.2019 12:23
378
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, doğu  bölgelerinde bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek yağışların, yarın  öğle saatlerinde tekrar başlaması bekleniyor.

Perşembe günü gelecek soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisiyle yurdun  güney ve doğu kesimlerinde (Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu  Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu) beklenen yağışların, genellikle karla  karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere bir hafta süresince Doğu Karadeniz’in  iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda zaman zaman kuvvetli ve yer  yer yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars,  Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevreleriyle Siirt ve Şırnak  illerinin doğu, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde her gün aralıklarla karla karışık  yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek buzlanma ve don olayının ulaşımda aksamalar  yaratma ve dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor. Vatandaşların ve yetkililerin  muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, perşembe  günü kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve  batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin  altına düşmesi, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Ayrıca yarın ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu  Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar,  Isparta, Konya, Karaman, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçmesi  bekleniyor.

Yağışların, genellikle sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile  Bingöl, Erzurum, Ağrı ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde  olacağı tahmin ediliyor.