akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5496
EURO
34,8904
ALTIN
2.432,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

DİYALİZ MAKİNELERİ YAKINDA GELECEK

Akçakoca Devlet Hastanesi’ne alınacak olan 5 adet diyaliz makinesiyle ilgili olarak gelişmelerde son aşamaya gelindi. Akçakoca Rotary Kulübü’nün girişimleriyle başlatılan süreç, Uluslararası Rotary Vakfı’nın onay aşamasına geldi.

DİYALİZ MAKİNELERİ YAKINDA GELECEK
12.02.2019 14:28
701
A+
A-

Akçakoca Devlet Hastanesi’ne alınacak olan 5 adet diyaliz makinesiyle ilgili olarak gelişmelerde son aşamaya gelindi.

Akçakoca Rotary Kulübü’nün girişimleriyle başlatılan süreç, Uluslararası Rotary Vakfı’nın onay aşamasına geldi.

Dünyanın farklı bölgelerindeki Rotary kulüplerinden yapılan bağışların diyaliz makinesinin alınacağı hesaba aktarılmaya başlandığı öğrenilirken, alınacak olan 5 adet diyaliz makinesiyle Akçakoca’daki böbrek hastalarının şifa imkanlarının artacağı öğrenildi.

Diyaliz makinelerinin alımı, Akçakoca Rotary Kulübü’nün ilçeye kazandırdığı birçok hizmetin en büyüğü olarak öne çıkıyor.

2016 yılında kurulan Akçakoca Rotary Kulübü, plajları temizlemekten, kitaplıklar kurdurmaya kadar birçok çevre ve kültür etkinliğini hayata geçirmişti.

Özellikle sağlık alanında Akçakoca için yaptıkları hizmetlerle adından söz ettiren Rotaryenler, ağız ve diş taramaları, mevsimlik fındık işçilerinin çocukları için verdikleri verdikleri sağlık hizmetleri ve kadınlara yönelik meme ve rahim ağzı taramaları gibi çalışmalarla çok ciddi hizmetler vermişti.

Özellikle Hastane ve Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği halinde iki yıl üst üste yaptıkları rahim ağzı taramaları sağlık çalışmalarıyla iki kadının erken kanser tanısıyla tedavi olmasını sağlamışlardı.

Dünyanın birçok ülkesinde Bakanlıklar ile işbirliği halinde eğitim ve sağlık hizmetleri veren Rotary Kulüpleri, son olarak uluslararası düzeyde organize olup Akçakoca’ya 5 adet diyaliz makinesi kazandıracaklar.