akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

YALAN HABERE AKÇAKOCA CHP’DEN YANIT GELDİ

Kamuoyunda   yanlı ve karalayıcı bir üslupla yaptığı haberlerle bilinen bir yerel  haber sitesinin yaptığı ve yalan olduğu  bizzat adı geçenlerce yalanlanan ve suç duyurusunda bulunulan haberle ilgili olarak bir yalanlama da olayın tanığı olduğu iddia edilen CHP ilçe Başkanlığından geldi.

YALAN HABERE AKÇAKOCA CHP’DEN YANIT GELDİ
10.02.2019 11:42
607
A+
A-

Kamuoyunda   yanlı ve karalayıcı bir üslupla yaptığı haberlerle bilinen bir yerel  haber sitesinin yaptığı ve yalan olduğu  bizzat adı geçenlerce yalanlanan ve suç duyurusunda bulunulan haberle ilgili olarak bir yalanlama da olayın tanığı olduğu iddia edilen CHP ilçe Başkanlığından geldi.

Söz konusu yalan haberde Akçakoca belediyesinde çalışan iki kurum amiri arasında kavga çıktığı, kavgaya  işçi alımları yüzünden yapılan tartışmanın neden olduğu ve olaya o anda belediyede bulunan CHP adayı ile yöneticilerinin de tanık olduğu iddia edilmişti.

Yalan olduğu ispatlanan bu habere  bir yalanlama da  CHP’den geldi.

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar, sözkonusu iddia edilen olayın 2. katta yaşandığını belirterek , o anda belediye   Başkan Adayı Fikret Albayrak ‘ın eşi ile alt kattaki muhasebe biriminde çay içip sohbet etmekte  olduklarını Albayrak ve yanındakilerin hiç bir şey görüp duymadıklarını söyledi.

Olayın yaşandığı iddia edilen katta o anda bulunan Fikret Albayrak’ın akrabası ve seçim çalışmalarındaki yardımcılarından biri olan Tahsin İlhan ise yaptığı açıklamada, iki kurum yöneticisi arasında biraz yüksek sesle bir konunun tartışıldığına tanık olduğunu, fakat konunun tamamen belediyecilik ile ilgili olduğunun anlaşılır olduğunu ve bir kaç saniye süren konuşmanın bir kavga ya da yazıldığı iddia edildiği gibi tartışma olmadan tatlıya bağlandığına tanık olduğunu söyledi.

CHP İlçe Başkanı Ömer Başar ise yaptığı genel değerlendirmede, iki insan arasında her zaman yaşanabilecek bir durumu bu şekilde haber yapmanın basın etiğine uymadığını ifade ederek, taraflı habercilik adına atılan bu iftiralara CHP’nin alet edilmesini istemediklerini, tekrarlanması halinde yasal haklarını kullanarak yargıya müracaat edeceklerini söyledi.

Aslında ne olmuştu…

Bir kaç gün önce yanlı haberleri ile tanınan yerel  bir haber sitesinde Belediye Destek hizmetleri Müdürü Özkan Ünal ile Halkla İlişkiler birimi çalışanı İsmail Kural arasında İşkur üzerinden işçi alımları ile ilgili olarak bir kavga yaşandığı iddia edilmiş,yapılan haberde  bu kavgaya da CHP heyetinin tanık olduğuna yer verilmişti.

Yapılan haberin tamamen yalan olduğunu, iddia edilen şeylerin yaşanmadığını ifade eden Özkan Ünal ve İsmail Kural ise haberin yayınlanmasının ardından, Akçakoca Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak yalan haberi yapan site hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

İsmail Kural Akçakoca basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta ise, Özkan Ünal ile dayı yeğen sayıldıklarını, hiç bir zaman ve koşulda aralarında bir tartışma ve iddia edildiği gibi kavga yaşanamayacağını, yapılan sözde haberin ise birileri için yalanlar üretip kamuoyunun kafasını karıştırmaktan ibaret olduğunu söylemişti.

Bundan sonra ne olacak ?

Yapılan yalan haberle ilgili olarak Savcılık’ın haber sitesi yöneticilerinin ifadesini alıp tekzip ya da haber kaldırma işlemini yaptırması olanak dahilinde görülüyor.

Yapılan yalan haber, kişilik haklarını tahkir ettiğinden suçlamanın muhtevasına bağlı olarak idari bir para cezasına çarptırılması da olabilecekler arasında.