akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Fındıkta Bilinçli Üretim İçin Protokol İmzaladılar

Düzce Üniversitesi tarımsal faaliyetlerde bulunan bölge halkının gelişmesine katkı sunmak amacıyla yapılacak ortak projelere ilişkin Progıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile iş birliği protokolü imzaladı.

Fındıkta Bilinçli Üretim İçin Protokol İmzaladılar
19.01.2019 10:56
465
A+
A-

Fındıkta sürdürülebilirlik, verimin ve kalitenin artırılması fındık hasadında çalışan mevsimlik işçilerine karşı sosyal sorumluluk geliştirilmesini kapsayan protokole Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan ile Olam Progıda Türkiye Müdürü Ufuk Özongun imza attı.

Protokol ile bölgede özellikle fındık tarımıyla geçimini sağlayan halkı bilinçlendirmek ve sağlıklı koşullarda üretim yapmalarını destekleyici faaliyetlerde bulunmak amaçlanıyor. Bölgeye mevsimlik olarak çalışmaya gelen ailelerin çocuklarının eğitimine ve gelişimine katkı sağlayacak kurs ve sosyal etkinliklerin de düzenlenmesi planlanan protokol kapsamında, PROGIDA yıl boyu mesleki eğitim için üniversite öğrencilerini kabul edecek. Ayrıca PROGIDA ve Düzce Üniversitesi, birlikte ulusal ve uluslararası araştırma ve projeler üretmeyi ve bilimsel etkinlikler düzenlemeyi de hedefliyor.