akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5759
EURO
34,8825
ALTIN
2.439,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

İmar Barışı Uzatıldı mı

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması için başlatılan İmar Barışı’nda bugün sona ermesi beklenen başvuru süreci ikinci kez uzatıldı. Söz konusu İmar Barışı’nda sürenin 6 ay uzatıldığı ifade ediliyor.

İmar Barışı Uzatıldı mı
31.12.2018 09:34
374
A+
A-

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması için başlatılan İmar Barışı’nda bugün sona ermesi beklenen başvuru süreci ikinci kez uzatıldı. Söz konusu İmar Barışı’nda sürenin 6 ay uzatıldığı ifade ediliyor. Konuyla ilgili diğer detaylar belli oldukça aktaracağız.

İmar Barışı Haziran ayında başlamıştı. İmar Barışına şimdiye kadar 9 milyon 600 bine yakın kişi başvurmuştu. Son başvuru tarihi ise Ekim ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan karar ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı.

Bugün sona ermesi beklenen İmar Barışı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İmar Barışında süre 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

BAKAN AÇIKLADI: SÜRECİN UZATILMASI İÇİN CİDDİ TALEPLER VAR

Geçtiğimiz günlerde imar barışına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız İmar Barışı’ndan faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi” dedi. İmar Barışı’na ilişkin sürecin 31 Aralık’ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık’ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık’a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına tüm kamu bankaları açık olacak”.

 

Yeni yılda imar barışı uzatılıyor…İmar Barışı süresinin uzatılması masaya yatırılmış durumda, imar barışına başvuru süresinin 3 ay daha uzaması ve yapı kayıt belgesi almak için ödenecek ücretin 3 taksite bölünmesi görüşülüyor.

İmar barışı başvurusu, sorgulaması ve ödemesi son günü ne zaman haberleri gündem olmaya devam ediyor. İmar barışı ödemesi son gün ne zaman? Gündeme oturan İmarışı Barışı Haziran ayında başlamıştı. Son başvuru tarihi ise Ekim ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan karar ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı.

 

 Milyonlarca kişinin faydalandığı İmar Barışı’nda normal süre bugün bitiyordu. Ancak alınan son kararla birlikte İmar Barışı 6 ay daha uzatıldı 

İmar barışı uzayabilir…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “(İmar barışı) 31 Aralık’ta süreç tamamlanıyor. Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var. Bunu biz 31 Aralık’ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık’a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına hafta sonu da bütün kamu bankaları açık olacaklar ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı.” dedi. Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum’u Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanları karşıladı.

Valilik şeref defterini imzalayan Kurum, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya başkanlık yaptı. Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, imar barışına ilişkin, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi.” diye konuştu. İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık’ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık’ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık’a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına tüm kamu bankaları açık olacak ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek.

Diğer özel bankalarımızla da görüşmeleri sürdürüyoruz, bunun hem bakanlığımız internet sitesinde hem de bankalarımızın sitelerinde duyuruları olacaktır. Hafta sonu da bankalarımız açıktır, imar barışından vatandaşlarımız faydalanabilir.”

Çevre vve Şehircilik Bakanı Murat Kurum il gezileri kapsamında bugün Trabzon’u ziyaret etti.

Trabzon gezisi kapsamında yapmış olduğu ziyaretler esnasında özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Bakan Murat Kurum imar barışı hakkında da açıklamalarda bulundu.

İmar Barışı Uzatılacak Mı?

Bakan Murat Kurum çok net bir açıklama yapmasa da aslında imar barışı uzatılacak sinyalleri verdi.

İmar barışı başvuru formu doldurmak isteyen ve imar barışında bulumasına rağmen yapı kayıt belgesi ücreti için imar affı ödemesi yapmayan kişilerden yoğun talep geldiğini belirten Bakan Kurum bu talebi Pazartesi günü değerlendireceklerini ve Pazartesi günü konu hakkında açıklama yapacaklarını söyledi.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin engellenmemesi ve yapı kayıt belgesi tahsilatı için toplanan paranın sekteye uğramaması adına açıklamanın Pazartesi gününe bırakıldığı iddia edilirken zaten çıkarılan Trafik Kanunu ile imar barışı kapsamı genişletilmesinin uzatma sinayali olduğu belirtilmişti.

İmar Barışı Ödemesi Taksitlendirilecek Mi?

İmar barışı başvurusu uzatıldı kararı kadar imar barışı taksitlendirme kolaylığı da istiyor. Bankaların imar barışı kredisi verme konusundaki isteksizliği ve yüksek kredi notu olan kişilere dahi imar affı kredisi için red kararı vermeleri vatandaşın ödemede sıkıntıya düşmesine neden oldu.

İmar Barışı İçin Herkes Kendisi Başvuruda Bulunsun!

Büyük tepki çeken konulardan biride apartmanlar ve siteler için tüm kat maliklerinin ortak olarak başvuruda bulunması zorunluluğu olarak öne çıkıyor. Çok katlı binalarda sadece birkaç kişinin itiraz etmesi bile imar barışından yararlanma hakkının kaybedilmesine neden olabiliyor.

Bu durumda o kişinin imar barışı ücreti için ödeyeceği tutarı da diğer kat maliklerinn ödemesi gerekiyor. Yani imar barışına katılmak istemeyen kişinin bu ücreti ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Yaşanan anlaşmazlıklar bu durumda kat maliklerinin kendi aralarında tartışmalar yaşanmasına da neden oluyor.