akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5110
EURO
34,7894
ALTIN
2.425,06
BIST
9.736,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

AK PARTİ’NİN EN ZOR SEÇİMİ

AK PARTİ’NİN EN ZOR SEÇİMİ
27.08.2018 07:20
429
A+
A-

AK Parti, tarihinin en zorlu sınavını 2019 Yerel Seçimleri’nde verecek. Milyonlarca lira borcu olan ve çoğu projesi parasızlıktan askıya alınan Düzce Belediyesi’nin başkanlık koltuğuna şimdiden onlarca kişinin talip olduğu gündeme geliyor. Partinin henüz adaylık sürecini başlatmadığı bir dönemde, mevcut belediye başkanlarından eski vekillere, teşkilat mensuplarından işadamlarına kadar gönlünde başkanlık yatan bir çok isim bunu yüksek sesle dillendiriyor.

Bu kez işi hiç kolay olmayacak:

24 Haziran Genel Seçimleri’nde Düzce’de yıllardır süregelen 3’te 3 geleneği bozulan AK Parti, şimdi belediyelerini kaybetmemek için kolları sıvadı. Siyasi arenada yer almasından sonra ilk girdiği yerel seçim olan 2004’ten bu yana Düzce Belediyesi’nin başkanlık koltuğuna kendi adayını oturtmayı başaran AK Parti’nin bu kez işi hiç kolay olmayacak. En önemli koltuk olan il belediyesinde 2004’ten bu yana AK Partili isimler görev yaparken, yıllar içerisinde katlanan borçlar ve hayata geçirilemeyen projeler, seçim sınavının zor geçeceğini gösteriyor.
300 milyon TL’yi geçen borç :
Düzce Belediyesi’nin kamu ve piyasaya olan borcuna yönelik son resmi açıklama 2016 yılında yapılmıştı. Mehmet Keleş’in 2. kez başkanlık koltuğuna oturduğu 2014 Yerel Seçimleri’nde 170 milyon TL borcu bulunan Düzce Belediyesi’nin 2015 yılı sonu itibariyle toplam borcunun 230 milyon TL olduğu belediye meclisinde açıklanmıştı. Belediyenin piyasaya olan borcu ise 21 milyon TL olarak kayıtlara geçmişti. Şuanda borcun 300 milyon TL’yi geçtiği konuşuluyor.
Para yok, proje de yok:
Yine henüz tek çivi çakılmayan katı atık depolama tesisi, tamamlanamayan yollar, bitirilemeyen projeler de yeni başkanı bekleyen önemli konular arasında yer alıyor. Uzun süredir sadece mahallelerde asfalt çalışması yapmaktan öteye gidemeyen Düzce Belediyesi’nin borç kıskacında olması elini kolunu bağlarken, geçmişten bu güne süregelen yanlış adımların ceremesini çeken vatandaş artık yanı başındaki şehirler gibi modern şehirleşmenin izlerini görmek istiyor.
Mehmet Keleş istifa etti, Dursun Ay göreve geldi :
Bilindiği gibi 2 Ekim 2017 o dönem başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Keleş, kamuoyuna yazılı olarak yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurmuştu. Keleş’in genel merkezin talimatıyla görevi bıraktığı bilinirken, yerine belediye meclisinde yapılan seçimle yine AK Partili Dursun Ay gelmişti. 2017’nin ekim ayından bu yana Düzce Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dursun Ay, 2019 Yerel Seçimleri’nde bu kez aday olarak halkın karşısına çıkmak istiyor. Bunun için de aday adayı olacağını her fırsatta dile getiriyor. Düzce Belediye Başkanlığı için adı geçenler Başkan Ay’ın yanı sıra iki ilçe belediye başkanı da gözünü il belediyesine dikti. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ile Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in bir çok ortamda “Düzce Belediyesi için aday adayı olmayı düşünüyorum” dediği konuşuluyor. Şu günlerde adeta çalmadık kapı bırakmayarak genel seçimlerde bile görülmeyen bir performans sergileyen AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in başkanlığa talip olduğu tartışmasız kabul görüyor. Yine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, eski Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, AK Partili eski İGM Üyesi Mustafa Tok, MÜSİAD Düzce Şubesi eski başkanları İsmail Çakmak ile İsa Şengüloğlu’nun da adı başkanlık için geçiyor. Partiden sinyal gelmeden isimleri konuşuluyor Öte yandan Düzce’de henüz partiden bir sinyal gelmeden aday adayı olacağı konuşulan isimler böyleyken, AK Parti’nin bu sefer çok zor bir seçim yarışına gireceği parti kulislerinde dahi tartışılıyor. Son yerel seçimlerde rakiplerine fırsat vermeyerek tüm belediyeleri kazanan AK Parti, genel seçimlerde baş gösteren oy kaybının devam etmesinden endişe ediyor. 24 Haziran’da 1 vekillik koltuğunu MHP’ye kaptırarak Düzce’de ilk büyük hezimetini yaşayan genel merkez, belediye seçimlerinde işinin kolay olmadığını bilerek, işi sıkı tutmak istiyor. Bu doğrultuda adaylar noktasında yanlış adımlar atılmaması gerektiği üzerinde durulurken, henüz genel merkezin aday adaylarına kapıyı açmadığı şu günlerde onlarca ismin Düzce Belediye Başkanlığı makamına talip olduğu gündeme geliyor.
Kaynak;  Düzce  Öncü C. ÜSTÜNER–