akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4673
EURO
34,7315
ALTIN
2.471,15
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

SİYASİLERDE YENİ MODA GİZLİ BAYRAMLAŞMA

SİYASİLERDE YENİ MODA GİZLİ BAYRAMLAŞMA
24.08.2018 07:45
616
A+
A-

Akçakoca’da faaliyet gösteren siyasi partilerin tamamında bilemediğimiz nedenlerle halktan gizlenmiş bayramlaşma törenleri gerçekleşti.

Siyasi parti ilçe başkanlıklarımız önceki yıllarda gerek yazılı gerek görsel medya araçlarıyla, gerekse de sosyal medyadan duyurular yaparak bayramlaşma törenlerini gerçekleştirir ve törenlerin oldukça kalabalık geçmesine ihtimam gösterirlerdi.

Bu sene ne olduysa parti başkanlıklarımız sanki söz birliği etmişçesine, vatandaşlara çağrı yapmak yerine, sessiz sedasız geçiştirecekleri bayramlaşma merasimlerini tercih ettiler.

Halkla bayramlaşmak yerine, parti mensupları ve idarecileriyle gerçekleşen bu cılız bayramlaşma seremonilerinin sebebi henüz siyasi yetkililer tarafından açıklanmış değil ama, özellikle iktidar partisi için yaygın kanı, başta fındık fiyatları ve döviz kurlarındaki yükselen artışların nedenlerinin kendilerine sorulacağına yönelik duyulan endişeler.

Muhalefet partilerinin halktan uzak bayramlaşmaları tercih etmelerinin nedeni olarak da vatandaşın sorunlarına bugüne değin bir söz etmemiş olmaları ve siyaseten içine girdikleri kış uykusundan Ağustos sıcaklarına rağmen henüz uyanamamış olmaları gösteriliyor.

İktidar partisinin bayramlaşmasına hem TBMM’de hem de Ak Partinin genel merkez  yönetiminde önemli görevlere getirilen milletvekili Ayşe Keşir hanımefendinin katıldığı öğrenildi.

Parti içinde aldığı yeni sorumluluklarıyla birlikte vatandaşla sohbet edip hal hatır sormak yerine, ilçe yöneticileriyle bayramlaşıp sessizce Akçakoca’dan ayrılan Keşir’in bu tavrına ise bir anlam verilemedi.

Muhalefet partilerinin ise gerçekleştirdikleri sözde bayramlaşma buluşmalarına halk ne ölçüde katıldı, kimler konuk edildi, bayramlaşmada ülke ve ilçe gündemine yönelik bir şey konuşuldu mu onu da bilme şansımız maalesef olmadı.

Zira, muhalefet partileri de iktidarın girdiği yola girerek bu bayram basın mensuplarına haber vermeyi tercih etmedi.

Ne diyelim… Bu seneki bayramlaşma merasimlerini adeta halktan kaçmanın bir yolu haline getiren siyasetçilerin bayramlarını basın camiası adına bari biz kutlayalım.

Bayramınız mübarek olsun.