akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5921
EURO
34,8652
ALTIN
2.502,81
BIST
9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bayram tatili kaç gün? 2018 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor?

Kurban Bayramı tatili için sayılı günler kaldı. Uzun bir tatilin heyecanını kuran milyonlarca vatandaş için beklenen haber geldi. 2018 Bayram tatili hafta sonları ile birleştirildi. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Bayram tatili kaç gün? 2018 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor?
03.08.2018 05:25
514
A+
A-

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Herkesin heyecanla beklediği sorunun yanıtı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bayram tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. Peki kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kabine toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı’na ilişkin bir karar  alındığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili  9 güne çıkartılmıştır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yani arife günü olan  pazartesi de tatile dahil edilmiş bulunuyor.” dedi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma

1.5 MİLYON TATİLCİ BEKLENİYOR!

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde sahil bölgelerinde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağı belirtildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda, 1,5 milyon kişinin turizm amaçlı seyahatinin beklendiğini söyledi. Akdeniz ve Ege sahillerinden kültür turlarına, Balkanlar ve Avrupa turlarından Yunan adalarına gemi turlarına şimdiden rezervasyonlardaki doluluk oranları yüzde 90’ı aştı.

Bu yıl Kurban Bayramı tatili, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin kararıyla 9 güne uzatıldı. Kararın önceki yıllara göre bir hafta kala değil, 20 gün önceden açıklanması, uzatma kararını tahmin edip tatil planı yapanların dışındaki vatandaşların da daha rahat tatil planı yapmasına imkan verdi. Ancak bu yıl turizm hareketinin yurt dışı turizmde geçen seneye göre yüzde 40’a varan artışla seyretmesi ve sezonun en yoğun dönemine denk gelmesi nedeniyle bayram döneminde tatil yapmayı düşünenlerin daha hızlı hareket etmesi ve bir an önce karar vermesi gerekiyor. Doluluk oranları yüzde 80-90’ları bulan otellerde, bayramla birlikte yüzde 100 doluluk bekleniyor. Bayramda Akdeniz’den Ege’ye sahillerde pansiyonların bile yüzde 100 doluluğa ulaşması bekleniyor.