akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5516
EURO
34,9670
ALTIN
2.423,82
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Özel Okul Teşvikinden Kimler, Ne Oranda Yararlanacak

Lise tercihlerinin sona ermesi ile yerleşemeyen öğrencilerin velileri özel okul teşviki araştırmasına başladı.

Özel Okul Teşvikinden Kimler, Ne Oranda Yararlanacak
26.07.2018 17:16
428
A+
A-

Eğitim Öğretim Desteği13 Temmuz’da lise tercihleri sona erdi ve 30 Temmuz’da sonuçlar açıklanacak. Sınav ya da adrese dayalı yerleştirme ile yerleşemeyenler ya da isteğe bağlı özel okula gidecekler özel okul teşviki ne kadar sorusunun cevabını merak ediyor.

MEB özel okula kayıt yaptıran ve %51’in altında burslu okuyan öğrencilere eğitim öğretim desteği sunuyor. Öğrencinin başarısı, disiplin cezasına muhatap olmaması, ailenin aylık geliri gibi faktörlere göre teşvik değişiyor. Düşük gelirli ailelerin başarılı çocuklarına daha fazla puan veriliyor. Destek almaya hak kazanan öğrenciler için MEB senede 3 taksit halinde teşviki okullara ödüyor. Geçen yıl bu teşvikten 340 bin öğrenci yararlandı. Bu sene teşvik verilecek olan öğrenci sayısının ise Ağustos’ta yayınlanacak olan kılavuzda belirlenmesi bekleniyor.

Başvurular E-Okul’dan

Geçen sene okul öncesi öğrencileri için 2.860 TL, ilköğretim öğrencileri için 3.440 TL, ortaokul ve lise öğrencileri için 4.000 TL, temel lise öğrencileri içinse 3.440 TL teşvik verilmişti. Yayınlanacak olan kılavuzda 2018 özel okul teşvik miktarları da belli olacak.

Teşvikten yararlanmak isteyen veliler öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü aracılığı ile e-okul sistemi üzerinden başvuruyu tamamlayacak. Destek çıktığı halde başka okula nakil olan öğrenci, kesin kayıt yapmayan ve sınıf tekrarı yapan öğrenci teşvikten yararlanma hakkını kaybediyor.







ETİKETLER: