akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5457
EURO
34,8770
ALTIN
2.440,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

AKÇAKOCA HORONA DOYDU

AKÇAKOCA HORONA DOYDU
21.07.2018 17:38
716
A+
A-

 

Çuhalı Gönüllüleri Derneğinin Düzenlediği Belediyenin Önemli Katkılar Verdiği Akçakoca 2. Horon Şenliği Osman Gülen Parkında Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti.

 

İkinci Horon Şenliği saat 17 00 da Merkez çarşı Fedai Karabıyık Parkından başlayan kortej yürüyüşü start aldı.Yol boyunca türküler ve oyunlar eşliğinde yürüyen guruba vatandaşlar alkışları ile destek verdi

 

Sunumunu Mehmet Özer ve  Hande Aydın’ın yaptığı programın açış konuşmasını Dernek Başkanı Zeki Aydın yaptı ve katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederken bu şenliği geleneksel hale getirme arzusunda olduklarını belirtti.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı konuşmada, Akçakoca’yı  doğal ve tabii güzellikleri yanında kültür ve tarihi zenginliği ile  de öne çıkarma çabası içinde olduklarını vurgulayarak; “Çok önemli  önemli değerlerimiz var.

Akçakoca tanıtımında büyük önemi olan tarihi mahalle pazarı  canlandırdık. Şimdide Çuhalı horon şenliği ile  Akçakoca’nın kültürünü ön plana çıkaracak bir şenliği geleneksel hale getiriyoruz. Bunun için var gücümüz ile çalışıyoruz. Akçakoca yakın bir gelecekte tarihi  ve kültür  zenginliği ile de bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Tarihi Mahalle Pazarı Kadınlarının ünü ilçe sınırların aşan tanıtım gösterisi ve Akçakoca şarkısını seslendirmelerinin ardından, programda, Esentepe Karadeniz Halk oyunları kız ekibi, Düzce Kuyudüzü Karadeniz erkek horon ekibi, Abhaz halk oyunları gösterisi ilgi ile izlenirken, Mahalli sanatçı  Tülay Yaman’ın şarkıları çoşku ile dinlendi. Akçakoca’nın köklü kulüplerinden İdman Yurdunun yaşayan oyuncu ve kurucuları sahneye davet edilerek  yeşil beyaz adları yazılı formalar hediye edilerek bir nostalji yaşandı.

 

Katılımcı ekiplere birer teşekkür plaketinin sunulduğu Emekli Vali Nevzat Turan, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz Başkan Yardımcıları Ali Direk ve Suat Madenci’nin ve yüzlerce vatandaşın katıldığı katıldığı şenliğin finalinde sahne alan Karaatmacalar Karadeniz Halka Oyunları ekibinin gösterisi coşku ile izlendi ve son bölümünde kadını erkeği yaşlısı genci horona katıldı ve program coşku ile sona erdi.

 







ETİKETLER: