akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4909
EURO
34,9449
ALTIN
2.430,59
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

GÖLCÜK TABİAT PARKI DOĞAL HALİYLE KALMALIDIR (2)

GÖLCÜK TABİAT PARKI DOĞAL HALİYLE KALMALIDIR (2)
15.07.2018 10:27
489
A+
A-

2017 yılı Aralık ayında Bolu Belediyesince Orman Bakanlığından alınan izinle kullanıma(imara) açılmak istenen Gölcük Mesire alanı, halkın Ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi sonucunda uygulamadan vazgeçmişti. Aradan yedi ay geçti. Bolu’daki meslektaşımdan edindiğim bilgiye göre Bolu Belediye Başkanlığı yeniden harekete geçerek bu defa 25 adet Bungalov ve 19 odalı Dağ evi inşası için fotoğraflardan görüldüğü gibi çalışmalara başlamış.

Önceki projede olan 3.5 km. Teleferik ve 1.5 km. Dağ kazığı olası tepkiler nedeniyle gündeme getirilmemiş. Öyle sanıyorum ki, tepkiler dindiğinde bunların ve buna benzer otel, motel vs. gibi konuların da projeye ekleneceğinden hiç şüpheniz olmasın. Maalesef bizim ülkemizde bu tür uygulamalar böyle başlar, aynen AYDER Yaylası ve Uzungöl’de olduğu gibi sonuçlanır.

Gölcük Tabiat Parkı kendine özgü bir alan, yaklaşık 3-5 hektar genişliğinde bir yapay set gölü Ve gölün çevresinde kayın, köknar ve çam cinsinden oluşan sık ağaçlarla kapalı güzel manzaralı bir muhafaza ormanı ve göl çevresinde yediden yetmişe, kadını erkeği, yaşlısı gencinin mesire alanı olarak kullandıkları, yılın her döneminde piknik yaptıkları bir yer.

Belediye bu tesisler için ağaç kesilmeyecek sözünü vermiş olsa da sık ağaçlarla kapalı ormanlık alan içerisine 25 adet Bungalov ev ve 19 odalı Dağ evi inşası için mutlaka ağaç kesilmesi gerekecektir. Kaldı ki, üstüne basa basa söylüyorum, bu tür işler bu tür söylemlerle başlar, sonrasında ülkemizin başka yerlerinde olduğu gibi (AYDER yaylası, Uzungöl vs.)sonrasında otel, Motel gibi tesislerin de kondurulduğuna şahit oluruz Ve buraların kullanıma değil imara açıldığına Ve sonuçta paralı olanların tatillerini geçirdiği bir rant alanına dönüştüğüne şahit oluruz.
Gölcük Mesire Alanı yazımın başında da ifade ettiğim gibi her türlü vatandaşımızın gelip gördüğü, kadını erkeği, yaşlısı genciyle ve de fakiri ve zenginiyle piknik ve mesire alanı olarak kullandığı bir yer. Uzun yıllar Ormancılık sektöründe teknik eleman Ve yönetici olarak görev yapmış bir vatandaş olarak Bolu Belediye Başkanlığına seslenmek istiyorum: “Sayın Başkan lütfen eleştirileri dikkate alarak bu işten, Gölcük Tabiat Alanının doğal güzelliğini yok edecek bu projenin uygulamasından vazgeçiniz. Bu takdirde hem güzel Bolumuz, hem ülkemiz hem de ülke insanımız kazançlı çıkacaktır.







ETİKETLER: