akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BAŞKAN TAKİP ETTİ, BAKAN AĞIRLIĞINI KOYDU, AKÇAKOCA KAZANDI

BAŞKAN TAKİP ETTİ, BAKAN AĞIRLIĞINI KOYDU, AKÇAKOCA KAZANDI
07.07.2018 15:07
497
A+
A-

 Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici  Israrla Takip ettiği ve Akçakoca’ya kazandırmak için büyük çaba sarfettiği Son Sistem Modern Atıksu Temizleme Tesisi Bakan Özlü’nün ağırlığını koymasıyla olumlu sonuç verdi  ve  Akçakoca’ya yeni bir proje daha kazandırıldı..

Bakan olmanın ağırlığıyla Ankara’da yürütülecek çalışmaların sonlandırılmasında büyük etkisi olan  Faruk Özlü ile uyumlu çalışan ; Akçakoca’ya kazandırılacak projeler için Ankara’yı su yolu yapan ;Bakanlıklar, Müsteşarlıklar, Daire Başkanlıkları ve Genel müdürlükler düzeyinde işleri yakından takip eden Başkan Yemenici’nin gayretleri ile  imkansız gibi görülen çok önemli bir  proje  olan son teknoloji  atıksu arıtma tesisini     Akçakoca’ya kazandırdırıldı.

İSKİ HAVZASI’NDA DEĞİLİZ AMA HİZMETİ KAPTIK 

İSKİ Havzası olarak tescillenen  , İstanbul’a su taşıyacak olan Melen su havzası içerisinde yürütülen işlemlerin  İSKİ tarafından hızlı bir şekilde yürütülmesi avantajı ile, İSKİ  havzasında yer almamasına rağmen, hem Bakan Özlü’nün girişimleri hem de Başkan Yemenici’nin sık ziyaretleri ve ısrarcı tavrı neticesinde, Akçakoca havza içerisindeymiş gibi hizmet almaya başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İSKİ tarafından yürütülen “Melen Havzası Çevre Koruma Projesi Kapsamında Müteferrik Atık su Arıtma Tesisleri ve Kanal İnşaatı işi” kapsamında Akçakoca’ya atıksu arıtma tesisi ile şebeke, bağlantı ve deşarj hatlarının Ağustos ayındaki ihalenin ardından bir yıl içerisinde yapılacağı müjdesini verdi.

 

AĞUSTOS AYINDA YER TESLİMİ YAPILACAK

İhale sürecinde itiraz ve herhangi bir aksaklık olmaması durumunda, Ağustos ayı başında sözleşme imzalanacağını ve yer teslimi yapılmasının planlandığını dile getiren Bakan Özlü, iş kapsamında öncelikle Melen havzasında kalan ilçelerle birlikte Akçakoca ilçesinde de atıksu arıtma tesislerinin inşaatına başlanacağını ifade etti.

Bakan Özlü, “İhale kapsamında bir yıl içerisinde atıksu arıtma tesislerinin tüm inşaat, mekanik ve elektrik imalatlarının tamamlanmasının yanı sıra devreye alma işlemlerinin de tamamlanarak işletilmeye hazır hale getirilmesi öngörülüyor. Akçakoca ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Aylar öncesinden bu proje ile ilgili çalışmalarda bulunan Başkan Yemenici  projenin son teknoloji ile kurulacağını hiçbir kötü koku ve renk ihtiva etmeyeceğini  çivi deresinden tertemiz akacağını belirterek yer olarak mevcut arıtmaya yakın bir  alanda  yapılacağını  ifade etti.









ETİKETLER: