akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5554
EURO
34,8359
ALTIN
2.430,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BU NASIL PLANLAMA ? MESLEK LİSELERİNE GİDECEK ÖĞRENCİ KALMADI

BU NASIL PLANLAMA ? MESLEK LİSELERİNE GİDECEK ÖĞRENCİ KALMADI
04.07.2018 09:56
386
A+
A-

2017- 18 Öğretim Yılında Orta Okullardan 425 Mezun Veren Akçakoca Anadolu Liselerine 360 Kontenjan Ayırınca Meslek Liselerine Gidecek Öğrenci Kalmadı.

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kontenjan Belirleme Komisyonu geçen yıl 60 olan kontenjanları bu yıl 90 olarak belirledi.
Bu durumda ; Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi,Akçakoca Anadolu Lisesi, Barbaros Anadolu Lisesi ve Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 nardan 360 öğrenci alacak. Geriye kalan 65 öğrencinin yarısının çevre il ve ilçelerdeki liselere gideceği hesaplanırsa Akçakoca’daki mevcut dört meslek lisesine ancak bir sınıf açılabilecek 30 kadar öğrenci kalıyor .
Oysa kontenjan belirleme komisyonu ; Süha Güven Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 60, Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 60, Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi’ne 60 olmak üzere 180 öğrenci alınmasını planlamış.
Sosyal Bilimler ve Süha Güven Turizm Meslek Lisesine ilçe dışından 40 kadar öğrenci geleceğini varsayılsa dahi Fedai Karbıyık Endüstri Meslek lisesi bir bölüm açacak Kız meslek Lisesi bir sınıf açacak Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi sınıf açacak öğrenciyi bulabilecek mi?
Bulamaz ise ne olacak? Bunlar için bir b planı var mı? Neden kontenjanlar yükseltildi? Dört lisenin kontenjanları şişirilirken özellikle kalifiye ara eleman yetiştiren ve ülke genelinde büyük bir gereksinim duyulan Meslek liseleri öğrenci bulamamakla yüz yüze getirildi.?
2017-18 Öğretim yılında bir sınıfı zor açan meslek lisemiz, bazı bölümlerini öğrenci bulamadığından kapatan Meslek Lisemiz, Denizcilik Bölümü açılması çalışması yapan Meslek Lisemizin 2018- 19 da nereden ve nasıl öğrenci bulacağı hesaplanmış mı dır?
Bu soruların bir açıklamasının olacağını ve kamuoyu ile paylaşılacağını umuyoruz.