akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AKÇAKOCA İŞLETMELERİNE İHRACAT YOLU AÇILIYOR

AKÇAKOCA İŞLETMELERİNE  İHRACAT YOLU AÇILIYOR
03.07.2018 10:00
338
A+
A-

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren 7  Ticaret ve Sanayi odasının birlikteliğinde çalışmalar sonucunda Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir danışmanlık firması ile birlikte hazırladığı UR-GE Projesi kanalıyla Akçakoca’nın Oda üyesi  işletmecilerine ihracat yapabilme yolu  açılmış oldu.

Akçakoca’nın iş dünyasını uluslararası piyasalarla tanıştıracak olan mega projede sona gelindiğini belirten ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, yaptığı açıklamada bu fırsattan yararlanmak isteyen üyelerin Oda yönetimine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

 

 

Düzce, Akçakoca, Alaplı, Çaycuma, Zonguldak, Karadeniz Ereğli ve Devrek Ticaret ve Sanayi odalarının içinde yar aldığı ‘‘Batı Karadeniz UR-GE Projesi” ile tespit edilen 4 sektöre yönelik olarak dış ticaretin geliştirilmesi amaçlı çalışmalar yapılacak.

Mega proje ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, ”Batı Karadeniz bölgesindeki 7 Ticaret odasını bir araya getirerek Türkiye’nin en büyük ve ilk olma özelliği taşıyan UR-GE projesi hazırladık” dedi.

 

İlk defa birden fazla Ticaret Odasını bir araya getirerek  4 farklı sektörde uluslararası rekabeti geliştirme ve yabancı müşteri bulmak üzere çalışmalar yaptıklarını belirten Pazvant, ” heyetler oluşturma, eğitimler gerçekleştirme gibi birçok faaliyetin yer alacağı bu özel projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje, 7 Ticaret Odası’nın güçlerini birleştirerek bir arada çalıştığı ilk ve özel bir proje olacak” dedi

Oda Başkanı Pazvant ayrıca, ”Bu projenin sonucunda, Oda’mızın üyeleri içerisinde müracaat yapmış olanlar yeni pazarlar bulma imkanına sahip olacaklar. Yeni müşterilere ulaşacaklar. Hiç ihracat yapmamış olan üyelerimiz de ihracat deneyimi kazanmış olacaklar. Yurt dışı projemize katılan her bir üyemize yurt dışında en az bir müşteri kazandırma amacımız olacak” açıklamasında bulundu.

İşbirliği içinde olunan Ticaret Odalarının, bulundukları bölgelerde gerçekleştirdikleri ana faaliyet alanlarına öncelik verildiğine vurgu yapan Başkan Pazvant sözlerini şöyle sürdürdü:

”4 ana sektör belirledik… Tekstil ürünleri, metal ve metal ürünleri, Gıda ve fındık ürünleri ve Orman Ürünleri. Bu alanlara yönelik ihracat projelerinde yer almak isteyen üyelerimizin geç kalmaksızın Oda yönetimine müracaat etmeleri gerekiyor. Hazırladığımız firma listelerini ve çalışma programlarını önümüzdeki günlerde Ekonomi Bakanlığı’na götüreceğiz. Üyelerimizin bu günlerde müracaatlarını yapmalarını son derece önemlidir. ATSO olarak üyelerimizi bu ihracat imkanlarından yararlanma ve dış piyasalara açılma olanağından faydalanmaya davet ediyoruz.”