akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BARBAROS ANADOLU GENÇLERİ İLGİNÇ PROJELER ÜRETİYOR

BARBAROS ANADOLU GENÇLERİ  İLGİNÇ PROJELER ÜRETİYOR
31.05.2018 09:46
688
A+
A-

 

Barbaros Anadolu Lisesi’nin  Okul Bahçesinde Birbirinden İlginç Yirmi Projesinin Yer Aldığı  Yıl Sonu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Törenle Açıldı.

Akçakoca okullarının yıl sonu çalışmalarının sergilendiği Tübitak 4006 fuar açılışları Barbaros Anadolu Lisesi ile sürdü.

İstiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Nurettin Çabuk konuklarına hoş geldiniz diyerek başladığı  açılış konuşmasında bilimsel çalışmalar önem verilmesinin önemini vurguladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı öğrenci ve öğretmenlere bu çalışmalardan geri durmamalarını dahada hızlandırmalarını ild bir bilim merkezi kurulması çalışmalarının başlatıldığını ve başta Bilim Sanayi Bakanı Faruk Özlü olmak üzere bu çalışmaları dikkatle takip ettiklerini ve desteklediklerin söyledi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Talha Cebeci İl Şb Müdürü Kadir Çetin  İlçe Milli eğitim Müdür Vekili  Hüseyin Dilek, İlçe Spor Müdürü Mehmet Aydın ve birçok okul müdürünün katılımıyla  kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.  Konuklar sırayla proje stantları ziyaret ederek  proje sahibi öğrencilerde bilgiler aldılar.

Altmış öğrencinin yirmi proje ile yer aldığı fuarda elektrik elektronik ve bilişim projeleri dikkat çekerken farklı dallarda 13 araştırma projesinde tarihi Osmanlı mezar taşlarından kan dokusu tespitine ,arkadaşlık koçluğuna kadar çok geniş yelpazede projeler ilgi ile izlendi.

 

Özellikle tarım ve toprak konularında projelerin çokça yer alması öğrencilerin organik tarıma yönelik çalışmaları dikkat çekici bulunurken  tarihi olayların dramatize edildiği  kabartma ve rölyef tablolar, tarihi kişlerin büst ve resimleri izleyenlerin beğenisini kazandı.