akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MHP ADAYI ÜMİT YILMAZ; AKÇAKOCA GÜCÜNÜ OLUŞTURAMADI

MHP ADAYI ÜMİT YILMAZ; AKÇAKOCA GÜCÜNÜ OLUŞTURAMADI
30.05.2018 07:08
453
A+
A-

MHP Düzce 1.sıra milletvekili adayı Ümit Yılmaz Akçakoca’nın Muhtarlarına ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine bir iftar yemeği verdi.

 

 

Zirve Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine yoğun bir katılımın olduğu görülürken, iftar sonrasında davetlilere yönelik ilk konuşmayı MHP İl Genel Meclisi eski üyesi Engin Özensel yaptı.

Özensel, düzenlediği harika iftar organizasyonu nedeniyle Ümit Yılmaz’a teşekkür ederken, kendisi de Akçakocalı olan Yılmaz’ın Akçakoca’ya verdiği önemi vurgulayan bir konuşma yaptı. Tecrübeli eğitimci ve siyasetçi Özensel, konuşmasının sonunda katılımcı muhtarlara ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

 

Baba Özensel’in ardından iftar organizasyonunun başında yer alan isim olan MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel, bir teşekkür konuşması yaparak sözü milletvekili adayı Ümit Yılmaz’a bıraktı.

Milletvekili adayı Ümit Yılmaz konuklara hitaben yaptığı konuşmasına kendisinin bir Akçakocalı olduğunu belirterek başladı.

Yılmaz, ağırlıklı olarak Akçakoca’ya yapılması gerekenleri öne çıkardığı konuşmasında, “Akçakoca gücünün farkında değil. Maalesef yerelde hakim  dinamikleri, siyasileri, STK ları ve toplum liderleri ile bütün hareketi sağlayıp bu gücü oluşturamadı” dedi.

 

”Bu nedenle de Akçakoca’nın bugüne değin gerekli yatırımları hak ettiği oranda alamadığını görüyoruz. Akçakoca Sadece 35 – 40 bin nüfuslu bir yerleşim merkezi olarak algılandı. Bu gücü buranın bir çocuğu olarak birlikte oluşturacağız ve hak ettiği yatırımı alacağız” ifadelerini kullanan Yılmaz, ”Ben çok etkin bir Akçakoca lobisi oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Bunu oluşturarak Akçakoca’yı çok ilerilere taşıyacağız” dedi.

Hizmet alımı ve yatırımlar konusunda Düzce genelinin de Akçakoca’dan çok farklı olmadığına dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi:

“Allah öyle her ilçeye iki Bakan nasip etmez. Ancak iki bakan çıkarmamıza rağmen Düzce bu şansı iyi kullanamadı. Ne demek istediğimi çevre illere baktığımızda anlarsınız. Melen Köprüsünü geçtiğimizde bir başka ülkenin sınırına girmiş hissi uyanmakta. Dünyada 21 yılda bitirilmeyen bir yol mu var? Sağlıkta sıkıntı had safhada. Düzce’de 4-5 ana bilim dalında doktor yok. Akçakoca’da yıllardır bu sıkıntı yaşanıyor. Eğitimde ise dip yapmış durumdayız. Fındık sorununa ise sadece fiyat olarak bakmamalıyız. Fındığı gelişimi, üretimi, kullanılan kimyasal ve gübresiyle bir bütün olarak destekleyecek ve TMO’nun Kasım’da değil Ağustos’ta Eylül’de fiyat açıklaması yapmasını sağlayacağız”

Bir çok sorunun çözümüne yönelik planlamanın köklü bir şekilde ele alınmadığını vurgulayan Ümit Yılmaz, Düzce’nin önünü açacak, gelişimine en önemli katkıyı verecek olan projenin ise Yüksek Hızlı Tren olduğunu, bu fırsatın ise kaçırılmak üzere olduğunu belirtti.

Oluşacak hattın Mudurnu çevresinden Bolu’ya kaydırılması çalışmasının sürdüğünü kaydeden Yılmaz, ”Biz de Düzce olarak buna özel önem vermeli, hattın Düzce’den geçmesini sağlamalıyız. Bunu Düzce’nin gelişimi için çok önemli buluyoruz ve bunu mutlaka sağlamalıyız” dedi.

Konuşmasının son bölümünü ittifak değerlendirmesine ayıran Yılmaz, Devlet Bahçeli’nin ülkenin menfaatleri için her zaman gövdesini taşın altına koyan bir lider olduğuna dikkat çekerek, davetlilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekilliği seçimlerinde ise MHP bölümüne evet basmalarını istedi.