akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KENTİN GÖBEĞİNE TİCARET MERKEZİ

Akçakoca Belediye Başkanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle liman içi ve çevresinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için başlatılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bölgeye ilk kazma vurulmasına yönelik çalışmalarda ise sona dönemece girildi. Kentin göbeğinde atıl kalan bölgeyi dönüşümle canlandırma hedefinde olan Başkan Cüneyt Yemenici, “Atıl durumda olan bu alanı gerçek bir ticaret ve cazibe merkezi haline getireceğiz.” dedi.


KENTİN GÖBEĞİNE TİCARET MERKEZİ
28.05.2018 16:54
462
A+
A-

Akçakoca’da Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı. Yalı Mahallesi’ni, Cumhuriyet Meydanı’nı, liman içini ve üst kısımlarını kapsayan geniş bir alanda büyük bir değişim sağlayacak olan Akçakoca Kentsel Dönüşüm Projesi için adım adım uygulama aşamasına yaklaşılıyor.

Projeyi hazırlayan firmayla toplantı

Düzce’nin kentsel dönüşüm uygulanacak ilk ilçesi olan Akçakoca’da kamulaştırma sürecinin sona ermesi ile projede yapım aşamasına geçilmesi için hazırlıklar hızlandı. Bu kapsamda Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, projeyi hazırlayan firmanın ve belediyenin teknik personelleriyle, bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi çerçevesinde mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat ve benzeri projeler netleştirildi.

“Cazibe merkezi haline gelecek”

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle ilçenin çehresinin değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

“Artık sona doğru yaklaşıyoruz”

Yemenici, şunları kaydetti: “Göreve başladığımız ilk günden itibaren ilçemizin çehresinin değişmesi adına ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, hemşehrilerimizin de desteğiyle el birliğiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda kentsel dönüşüm proje çalışmalarımız gittikçe hızlanıyor. Uygulamaya geçilmesinde artık sona doğru yaklaşıyoruz. Projemizi mimari, statik, mekanik tüm detayları ile son aşamaya getirmek için uzun ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Akçakoca’nın kalbi olarak nitelendirdiğimiz fakat en atıl durumda olan bu alanı gerçek bir ticaret ve cazibe merkezi haline getireceğiz.”