akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5140
EURO
34,5735
ALTIN
2.491,52
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLAYAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLAYAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;  VAKİT TÜRKİYE VAKTİ
24.05.2018 14:17
272
A+
A-

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vakit Türkiye Vakti’ diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Erdoğan, polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini de 3600’e çıkaracaklarını açıkladı.

AK Parti’de milletvekili tanıtımları ve seçim beyannamesi programı yapılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, batı karadenizin de içinde bulunduğu projeleri hakkında bilgi verdi

AK Parti’nin hazırladığı seçim beyannamesinin ayrıntıları belli oldu. 360 sayfadan oluşan beyannamede ”Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis” vurgusu yer alıyor.

Beyannamenin ilk bölümünde yeni yönetim modeli anlatılıyor. Beyannamede “Dış Politika ve Milli Güvenlik” başlığı altında hedefler şöyle sıralandı:

“Türkiye’nin AB hedefini stratejik bir hedef olarak görüyoruz, Türkiye AB katılım  hedefini sürdürmektedir.

“ABD İLE YAKIN İŞBİRLİĞİ KORUNMASI ESAS”

ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz; ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır. Önümüzdeki dönemde Rusya ile enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız.

“MEŞRU YÖNETİME KAVUŞMUŞ SURİYE HEDEFİ”

Suriye ihtilafının nihai bir siyasi çözümle neticelenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Meşru bir yönetime kavuşmuş yeni bir Suriye hedefi için çalışacağız, arzumuz yeni Suriye ile komşuluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden tesis etmek.”

“DÖVİZ KURU RİSKİNE KARŞI TEŞVİKLER OLUŞTURULACAK”

Döviz piyasaları yakından takip edilecek, gerektiğinde dengeleyici döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edilecek. Firmaların döviz kuru riskini daha etkin bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli mekanizma ve teşvikler oluşturulacak.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BAŞLATILACAK”

Beyannamenin, “Stratejik Sektörler ve Yenilikçi Üretim” başlığı altında dijitalleşmeden imalat sanayisine, bilim ve teknolojiden Ar-Ge’ye kadar birçok alanda yapılan çalışmalar yer aldı.

Beyannameye göre, Ar-Ge ve yeniliğe ayrılan kaynaklar artırılarak, desteklerin ağırlığı ürün bazlı ticarileşmeye kaydırılacak. Bu alandaki harcamaların katma değere dönüşümü teşvik edilerek “milli teknoloji hamlesi” başlatılacak. Milli teknoloji hamlesinin özünü, nitelikli insan gücü, yerli mali kaynaklar ve teknolojik altyapıyla geliştirilecek milli teknolojik kabiliyetler ve yüksek teknolojili ürünler oluşturacak.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandırmak için dijital dönüşüm merkezlerinin ilki Bilişim Vadisi’nde kurulacak.

Büyük organize sanayi bölgelerinde (OSB) yeni teknolojilerin tanıtılması ve etkin kullanılmasında yol gösterici bir arayüz olacak “tasarım ve dijital dönüşüm merkezleri” ve “model fabrikalar” kurulacak.

YERLİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

İhracata dönük bir anlayışla Ar-Ge ve yeniliğe dayalı yüksek katma değerli mal üreten şirketlere sahip bir sanayi yapısı oluşturulacak.

Sanayide stratejik sektörlerde yüksek teknolojili üretimle yerli ve milli üretimin payını artıracak bir altyapı oluşturulacak, mevcut sanayi tesislerinin dijital dönüşümü sağlanacak.

“MEGA ENDÜSTRİ BÖLGELERİ OLUŞTURULACAK”

Yeni kurulacak “mega endüstri bölgeleri” ile özellikle büyük ölçekli ve entegre yatırımların önü açılacak.

İlaç ve tıbbi cihazda yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilen ve yurt içi ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının daha büyük bir kısmını karşılayabilen üretim yapısına geçilecek.

“KOSTER FİLOSU YENİLENECEK”

Koster Filosu’nun Yenilenmesi Projesi hayata geçirilecek. Projeyle deniz taşımacılığında kullanılan, ilk aşamada 20 yaşlanmış ve toplamda 100’ü aşkın koster gemisi milli imkanlarla son teknolojiyle üretilerek, yenilenecek.

Katma değeri yüksek kimyasalların üretimi özendirilecek.

TURİST SAYISINDA İLK 5 HEDEFİ

Beyannamede “Turizm” başlığı altında bugüne kadar atılan adımlara ve bundan sonra izlenecek stratejiye yer verildi.

Beyannameye göre, Türkiye’nin yeni dönemde turist sayısı ve turizm geliri bakımından ilk 5 ülke arasında yer alması hedefleniyor.

Hayata geçirilecek politikalarla 2023 yılına kadar Türkiye’nin uluslararası pazarda marka haline getirilmesi amaçlanıyor.

TARİH VE SAĞLIK TURİZMİ

Frigya, Kapadokya, Hitit, Troya, Aphrodisias, Söğüt, Göller Bölgesi ve GAP başta olmak üzere kültür, termal ve doğa temalı turizm gelişim bölgeleri oluşturulacak.

Sağlık turizmi için gelen turist sayısının 250 bin kişiden 2023’e kadar 2 milyon kişiye çıkarılması hedefleniyor.

Termal sağlık turizminden elde edilen gelirin 2023’e kadar 1 milyar dolara yükseltilmesi öngörülüyor.

6 TEMATİK TURİZM GÜZERGAHI

Kış koridoru, inanç turizmi koridoru, ipek yolu turizmi koridoru, zeytin koridoru, Batı Karadeniz kıyı koridoru ve yayla koridoru olmak üzere 6 tematik turizm güzergahı oluşturulacak.

Ekoturizm bölgeleriyle diğer bölgeler arasındaki dengesizliklerin azaltılmasına ve kırsal alanlardaki göçün durdurulmasına katkıda bulunulması planlanıyor.

500 “Yeşil Yıldız” belgeli konaklama tesisinin Türkiye’ye kazandırılarak, sürdürülebilir turizm için çevre dostu turizm tesislerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Başta 500 plaj olmak üzere plajlarda, deniz turizmi tesislerinde ve deniz turizmi araçlarında çevre dostu mavi bayrak sayısı da artırılacak.

TARIMSAL DESTEKLER ASGARİ 3 YILLIK DÖNEMLER İÇİN AÇIKLANACAK

Beyannamede, “Gıda ve Tarım” bölümünde uygulanan tarım politikaları ve atılacak adımlar hakkında bilgi verildi.

Beyannameye göre, seçimden sonra tarımsal desteklerin sayısı azaltılarak daha etkin bir destekleme politikası izlenecek, kümülatif olarak 8,5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanacak.

TARIM SİGORTALARI GENİŞLETİLECEK

Tarım sigortalarının kapsam genişletme çalışmalarına devam edilecek, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamına mercimek ve nohut ürünleri de dahil edilecek.

Elma, armut ve ayva meyvelerinde teminat başlangıcının pembe/beyaz tomurcuk dönemine çekilmesi sağlanacak, incirde ve üzümde yağmur zararını ve küçükbaş hayvanlarda yavru atma riski teminat kapsamına alınacak.