akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5188
EURO
34,8818
ALTIN
2.432,26
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Demans Polikliniği Hizmete Girdi!

Düzce Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Polikliniği bünyesinde açılan Demans (Bunama) Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Demans Polikliniği Hizmete Girdi!
24.05.2018 23:00
516
A+
A-

 Düzce Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Polikliniği bünyesinde açılan Demans (Bunama) Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hulusi Keçeci başkanlığında Düzce ve çevre illerden gelen hastaların takip ve tedavisinin yapılacağı Demans Polikliniği, Salı günleri hizmet verecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Keçeci; ortalama yaşam süresinin artması sonucu demans hastalıklarının özellikle yaşlı kesimde oldukça sık görüldüğünü ifade ederek “65 yaş ve üzeri her 10 kişiden birinde, daha ileri yaşlarda ise neredeyse her iki kişiden birinde demans tablosu görülmektedir. Demans, her ne kadar öncelikle bellek fonksiyonlarında bozukluk sonucu unutkanlık şikâyeti ile dikkat çekse de, aslında eşlik eden ve farklı başlangıç tipleri ile geniş bir hastalık grubudur.” dedi.

Demans hastalıklarından en sık rastlanılan ve bilinenin, Alzheimer hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr. Keçeci; yine beyin-damar rahatsızlıkları ile benzer birçok hastalık sonucunda demansın yüksek oranda görülebileceğini ifade etti.

Hastalığın altta yatan nedene göre, uzun süreli ve tek elden takip ve tedaviyi zorunlu kıldığını belirten Prof. Dr. Keçeci; geri döndürülebilir demans gruplarında erken tanı ve tedavinin hastalığı tamamen ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.

Diğer guruplarda demansın ilerleyişine paralel uygulanacak tedavi protokollerini bir disiplin altında uygulamak gerektiğinin altını çizen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi; bu disiplinin; ancak aynı merkezde takiple mümkün olabileceğini dile getirdi.

Demans hastalıklarının, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunu anımsatan Prof. Dr. Hulusi Keçeci; Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete giren Demans Polikliniği ile hastaların periyodik olarak izlenebileceğini ve tedavi imkanlarından yararlanmak isteyen hastaların, Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği içerisinde bulunan Demans Polikliniği’ne başvurarak gerekli desteğe ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.