akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ADD den Düşündüren ve Duygulandıran Köy Enstitüleri Programı

ADD den Düşündüren ve Duygulandıran Köy Enstitüleri Programı
21.04.2018 17:42
427
A+
A-

 

 Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği 1940 Yılında Ülkenin  Kalkınmasına Köylerden Başlamak amacıyla kurulan  en uygulanabilir proje olan , ancak siyasal çıkar nedenleri ile 1954 yılında kapatılan Köy Enstitülerinin 78. yılını ve Akçakoca’da görev yapan ebediyete göçmüş Köy Enstitüsü mezunlarının anısına düzenlediği gece Öğretmenevinde gerçekleşti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akçakoca Şubesi yönetimi tarafından, Köy enstitülerinin kuruluşunun 78. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Saat 19.30’da Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen programa davet edilmesine rağmen ilçe protokolünden katılan olmazken, izleyicilerin neredeyse salonu doldurduğu etkinliğe siyasi partiler arasından ise bir tek CHP İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programın sunumunu ve açılış konuşmasını yapan emekli öğretmen ve gazeteci Özdal Alas, konuklara yönelik kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile   program akışına geçildi.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan ADD Akçakoca Şubesi Başkanı Müjgan Alas, Akçakoca’nın kültürel, sosyal ve tarihi değerlerine sahip çıkmak ve yaşatmak adına gerekli çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, bu çalışmalarda her kesimden yapıcı eleştiri ve katkı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Alas’ın konuşmasının ardından Köy Enstitülerinin kuruluş ve faaliyetlerinin yer aldığı belgesel film izlendi.

Daha sonra Köy Enstitülerinin son dönemleri ile akabinde kurulan öğretmen okullarının ilk yıllarında eğitim görmüş olan ve Akçakoca’da uzun yıllar öğretmenlik yapmış olan Ahmet Türkgülü, Uğur Uslu ve konuk Harun Topkara, sahneye davet edilerek  o yıllara ait anılarını konuklarla sohbet havasında paylaştılar. Konuşmacıları  ilgi ile izleyen konuklar sık sık alkışlarla kestikleri sohbet sonrasında  kendilerine çiçek takdim edildi.

 

Akçakocalı emekli öğretmen Turan Lokum’un Köy Enstitüleri ile ilgili yaptığı konuşma ve ardından okuduğu güzel bir anı alıntısı ve ADD Akçakoca eski yöneticilerinden Nurol Badanoz’un Aşık Veysel’in bir şiirini okumasının ardından program sona erdi.

Program sonunda ADD yönetimi ve konuklar bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

 









ETİKETLER: