akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4714
EURO
34,5590
ALTIN
2.474,93
BIST
9.529,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Karasu ya Şehit Ateşi Düştü

Karasu ya Şehit Ateşi Düştü
14.04.2018 17:06
837
A+
A-

Alınan bilgiye göre Ağrı Doğubayazıt’ta vatani görevini yapmakta olan Uzman Çavuş Ahmet Baş, bölgede yürütülen geniş çaplı operasyon sırasında teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Karasu Kuzuluk Mahallesi Namazgah mevkiinde ikamet eden emekli polis Polat Baş’ın oğlu olan Uzman Çavuş’un şehit haberi, Karasu’ya ateş gibi düştü. Baş’ın Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra uzman çavuş olarak askerlik görevini yaptığı öğrenildi.

Jandarma timleri tarafından Doğubayazıt’ın Ağrı Dağı bölgesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda bir grup teröristle sıcak temas sağlanması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 6 askerimiz yaralandı. Doğubayazıt Doç.Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar arasında olan Karasulu Uzman Çavuş Ahmet Baş, doktorların tüm müdahalesine karşı kurtarılamayarak şehit olduğu öğrenildi.

Acı haber, Baş ailesine Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve askeri erkan tarafından verildi. Ahmet Baş’ın şehadet haberini alan Baş ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidimizin iki yıl önce tam da bugün (14 Nisan 2016) yaptığı paylaşım ise görenleri duygulandırdı. Ahmet Baş’ın sosyal medya hesabında 14 Nisan günü paylaştığı fotoğraftaki, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” yazı acı tesadüfü bir kez daha gözler önüne serdi. Uzman Çavuş Ahmet Baş, bu paylaşımdan tam iki yıl sonra aynı gün şehit oldu. Bu gece İzmit Cengiz Topel Havalanı’na getirilecek olan şehidimizin cenazesinin, 15 Nisan Pazar günü öğlen namazına müteakip Karasu Merkez Camii’nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.