akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tütüncü; “Yerel Seçim Öncesi Düzce’de AKP’nin Verdiği Sözlere Ne Oldu?”

CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yıldönümünde, eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in seçim vaatlerinin yerine getirilmediğini söyledi.


Tütüncü; “Yerel Seçim Öncesi Düzce’de AKP’nin Verdiği Sözlere Ne Oldu?”
29.03.2018 15:05
441
A+
A-

Tütüncü yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin üzerinden tam 4 sene geçti.

2014 yerel seçimlerinde AKP’nin Düzce Belediye Başkan adayı Sayın Mehmet Keleş’in bir takım vaatleri olmuştu.

Bu vaatlere şöyle bir göz gezdirdiğimizde;

1- Küçük Melen Suyu Projesi…

AKP’nin yerel seçim vaatlerinde; “Melen Suyu Projesi kapsamında, Düzce’nin Kuzey Batısından geçen Melen suyunun çevresine yürüyüş parkurları, spor alanları ve kafeler gibi çok sayıda sosyal alanlar yapılacak” denmişti, ancak yapılmadı!

2- Kentsel Dönüşüm Projesi…

“Düzce eski Sanayi Çarşısından, Çay Mahallesi boyunca uzanacak olan “Kentsel Dönüşüm” Projesi ile Düzce yeni yüzüne kavuşacak” denmişti, ancak maalesef kavuşmadı!

3 – Asar Suyu Projesi

Asar Deresi Projelerinde, “Düzce’nin göbeğinden geçen asar suyunun çevresi, Kentsel Dönüşüm Projesine uygun olarak yapılacak. Suyun debisi içine koyulacak sistemle yükseltilerek, dere içinde kanolarla gezinti sağlanabilecek. Asar Suyunun çevresine ise, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor alanları ve kafeler gibi sosyal mekanlar yapılacak” denmişti, ne yazık ki bunu da göremedik!

4 – Hızlı ve Kolay Ulaşım Projesi

“Hızlı ve Kolay Ulaşım Projesinde, Vatandaşların Düzce’de hızlı ve kolay ulaşımını sağlamak için, Düzce Belediyesi bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulacak. Bu merkezle birlikte, Düzce – Konuralp – Düzce Üniversitesi ve Kalıcı Konutlar ile Düzce arasında, Metrobüs hatları kurularak, hem ucuz hem de hızlı ulaşım sağlanacak” denmişti, bu proje de, sadece bir vaat olmaktan öteye,maalesef geçemedi!

5 – Konuralp ve Tarih Koridoru Projesi

Konuralp ile ilgili söyledikleri projede ise, “Konuralp’e özel turistlik yerler, Konuralp Gazi’yi anma günleri gibi sosyal etkinlikler” bulunuyordu. Acaba; Konuralp’te yaşayan vatandaşlarımız, orada özel turistik yerlere hiç rastlayabilmişler mi? Bir sorun bakalım!

6 – Düzce Kültür Evleri

“Her Mahalleye kurulacak olan Düzce Kültür Evleri, her kesimde ki vatandaşlara hitap edebilecek. Düzce Kültür evlerinin içinde, spor alanları, kafeteryalar, nikah salonu ve taziye odaları bulunacak” denmişti, ne yazık ki böyle bir projenin de gerçekleştiğini göremedik!

7. Stadyum

“Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan taş ocağının olduğu bölgeye 15 bin kişilik stad, AVM, sosyal alanlar ve Bayrak tepe projesi” denmişti, ancak henüz ortada bir 15 bin kişilik stadyum yok!”

“ŞİMDİ BU SORULARI KİME YÖNELTELİM?”

“Şimdi bu soruları kime yöneltelim, açıkçası bilemiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Tütüncü, “Mehmet Keleş istifa etti, şu anda görevinin başında değil. Dursun Ay yeni geldi. Dursun Ay’ın işi de gerçekten çok zor. 4 yıl içerisinde bitirilememiş projeleri 1 yıl içerisinde bitirebilmesi mucize gibi bir şey, yani gerçekleşmesi mümkün değil” dedi.

“KESKİN PARTİ ADINA AÇIKLASIN”

Tütüncü sözlerine şöyle devam etti; “Bu soruları biz yine Hikmet Keskin’e soralım. Çünkü Mehmet Keleş’in ağabeyleri olduğundan ve metal yorgunluğu yaşadığından bahsetmişti. İstifa nedenini sorgulamamızı istemişti, bizden. Şimdi Mehmet Keleş benim ne abim, ne kan bağım var, ne duygusal bir bağım var, zaten akçeli işlerle de uğraşmadığım için benim hiç çekincem de yok. Mehmet Keleş’e soramıyorsak Hikmet Keskin’e soralım, parti adına bize bunları açıklasın, lütfen.”

“BENİM AUDİ MAKAM ARACIM OLSA METAL YORGUNLUĞU YAŞAMAZDIM”

“Söz verilen bu vaatler neden yerine getirilmemiştir” diyen Tütüncü, “Düzce’nin çehresi neden değiştirilememiştir. Böylesine güzel, böylesine cennet gibi bir şehir, yaşanabilecek en güzel şehirlerden biri olan Düzcemiz ile ilgili bu çalışmalar neden yapılmamıştır.
Bunları soruyoruz ve sözlerini tutmalarını bekliyoruz. Metal yorgunluğu neden yaşanır? Şahsen benim Audi makam aracım olsa metal yorgunluğu yaşamazdım açıkçası” şeklinde konuştu.
Tütüncü sözlerini şöyle tamamladı; “Sorularımız bunlarla da sınırlı değil, önümüzdeki günlerde başka başka sorularımız da olacak kendilerine. Düzce halkı adına soracağız. Parti kimliği ile de sormuyoruz bu soruları. Çünkü bizler de Düzce’de yaşıyoruz, Düzce için çalışıyoruz, Düzce için bütün bu beklentilerimiz.
Düzceli hemşerilerimize de şunu söylemek istiyoruz. Önümüzde sadece 1 yılımız kaldı. Önümüzdeki Mart ayında yerel seçimler yapılacak, bütün bunların çözümünün de parti olarak bizim Düzce’ye getireceğimizi şimdiden açıklamak istiyorum.
Cumhuriyet Halk Partili belediye Düzce’nin çehresini değiştirecek olan belediyedir.”