akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Adayı Sevinç; Devlet Yatırımları Ticaret Odasına Mal Edilemez

Başkan Adayı Sevinç; Devlet Yatırımları Ticaret Odasına Mal Edilemez
29.03.2018 17:08
510
A+
A-

2 Nisan’da yapılacak olan kongre öncesinde yönetime talip olan iki grubun, üyelere yönelik çalışmalarının hız kazandığı Akçakoca Ticaret Odası’nda, başkan adaylarından Sevinç Ticaret’ in Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Sevinç Oda Faaliyetlerini Eleştiren bir basın açıklaması yaptı.

Sevinç yaptığı açıklamada, Mehmet Nazım Pazvant’ın başkanı olduğu mevcut Oda yönetiminin faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamayı  eleştirerek, Pazvant ve arkadaşlarının  devlet yatırımlarını kendi icraatları olarak göstermenin doğru olmadığını söyledi.

 Oğuzhan Sevinç’in yaptığı  yazılı basın açıklamasında ; 

“Devlet yatırımlarının bir kısmını faaliyetlerini Oda’nın icraatları imiş gibi göstermek pek de doğru bir yorum olmaz diye düşünüyoruz.

Ticaret Odası bir sivil toplum kuruluşudur, siyasi bir oluşum değildir. Siyasi örgütlerin desteklediği, siyasi forma giyerek bu yarışı sürdürmek adil bir görüntü vermiyor. Bunları yapmaya yetkiniz ve  bütçeniz mi var?

Siyasal Bilgiler fakültesini açtık, 163 öğrenci kaydettik, mahmuzu projelendirdik, yat limanı yapacağız gibi vaatleri anlatırken, tamamını Akçakoca Ticaret Odası’nın yaptırımı gibi anlatmak çok doğru bir söylem değildir.

Bu ülkede bir devlet şeması vardır. Yetkilileri, Mülki  Amiri, Belediyesi, diğer kurumları vardır ve onların  da projeleri vardır, bunu unutmayınız.

 

Tabii ki 4 yıllık bir görev süreciniz vardı, bu sürede sizin devraldığınız projeler vardı ve sizin bu Oda’yı temsil ederken devletin size kullanım hakkı verdiği yerli ve yabancı fonlar vardı. Sizlerde her Oda gibi bunları kullandınız ve kullandırdınız. Bunlar mutat, olağan icraatlar. Önemli olan, mega yeni projeler üretmek ve icraata geçirmektir.

“Bizim asıl gayemiz ise ;Akçakoca ilçesine ve Düzce iline etkisini gösterebilecek, ekonomik girdileri çoğaltacak, Oda’mız içindeki şirketlerin katılımını sağlamak, yeni iş tezgahları kurmak, halkın refahını, ekonomisini düzeltmek üzere deneyimli kadromuzla bu sistemi yürütmektir.

Bizler, Akçakoca için varız… Bu memleket için iki çubuk fidandan 5 adet meyve alabilirsek ne mutlu bize. Biz ülke ve dünya vizyonunu biliyoruz ve takip ediyoruz.

Bu vizyonun içinde, icraatların bizzat içinde yer alarak faaliyet gösteriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimiz var. Bu deneyimlerimizi, enerjimizi Akçakoca esnafları adına, Akçakoca halkı adına kullandırmaya geldik.

Tarım, fındık, sanayi, turizm… Özellikle turizm gönderi en yüksek, bayrağı en büyük olan seçeneklerimizden.

Üniversite her ne kadar devletin uygun gördüğü nüfus potansiyeline göre ayarlanıyor ise de kampüs, bölüm sayımız, okutulacak öğrenci, istihdam edilecek öğretmen ve öğretim üyeleri devletin takdirinde bizim de takibimizde ve talebimizde olacaktır.

Farklar ve farklılıklar hayata değer katar. Tüm hassasiyetimizle bize tevdi edeceğiniz bu görevi layıkı ile yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın. Biz bu görevi sizlerden talep ediyoruz, arzu ediyoruz. Yüksek takdirlerinize havale ediyoruz.

Herkese sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz, Akçakoca’mıza hayırlı olsun diyoruz.” ifadesine yer verdi.