akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,25
BIST
9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Teknoloji Çağının Şanslı Çocukları ÖZEL OKULDA VERİLEN EĞİTİMİ ALIYORLAR

Teknoloji Çağının Şanslı Çocukları  ÖZEL OKULDA   VERİLEN EĞİTİMİ  ALIYORLAR
25.03.2018 17:37
407
A+
A-

.Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen Kodlama Egitimi Programı’nın ikinci ayağı da tamamlandı. Kızı Cemre’nin de içinde yer aldığı sınıfın sertifika törenine katılan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün tahsis ettiği bilgi sayar salonunda  verilen Kodlama Egitimi Programı’nın ikinci ayağı da tamamlandı. Kızı Cemre’nin de içinde yer aldığı sınıfın sertifika törenine katılan çocuk dedin mi  hangi durumda olursa olsun katılmayın prensip edinen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.

Saat 17.00’de Halk Eğitim Merekezi’nde başlayan sertifika töreni öncesinde öğrencilere pasta ve meyve suları ikram edildi.

Daha sonra öğretmenlerinin elinden sertifikalarını alan öğrencilerin mutluluklarına Başkan Yemenici de ortak oldu.

Öğrencilerin ve velilerin ricalarını geri çevirmeyen Başkan Yemenici, kızı Cemre’nin yanı sıra, her bir öğrenciyle de fotoğraf çektirerek başarı dileklerinde bulundu.

Kodlama Egitimi Programı nedir?

İlkokul çocuklarının , çocukların algoritmik düşünce sistemlerini nasıl geliştireceklerini öğreterek; problem üreten değil, problem çözen bir neslin gelişmesini sağlamak ve teknolojiyi sadece kullanan değil üreten bir nesil oluşturarak, geleceği şekillendirmesine katkı sağlamaktadır.

Scratch programı eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarının bir araya getirildiği; animasyon, bilgisayar oyunlarının tasarlanabildiği, interaktif hikâyelerin anlatılabildiği veya paylaşılabildiği bir görsel programlama dilidir. Bu şekilde hem eğlenerek, hem öğrenerek bu eğitimi alıyorlar.

Sınıf temsilcileri ve eğitimcilerin önemi büyük 

Şu an için özel okullarda verilen bu eğitim, Habitat ve Vodafon desteğiyle ücretsiz bir şekilde ilçemizde talepler doğrultusunda alınabilecek.

8-12 yaş aralığında çocukları kapsıyor. Pazar günkü eğitimi Bahaeddin Güçlü 2/B Sınıfı aldı. Bu eğitimi talep eden sınıf temsilcisi Feruzan Kalyoncu, destek veren isim İlknur Alas.

Her iki isim de bu eğitim olanağını kendilerine açan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne destekleri için teşekkür ederlerken, bu kapsamda taleplerin alınmaya devam edeceğini ve sınıflar kendi içinde organize olduğu taktirde seve seve yardımcı olabileceklerini söylediler.