akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4398
EURO
34,4599
ALTIN
2.480,83
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

KAMYON DOLUSU ÇÖP TOPLADILAR

KAMYON DOLUSU ÇÖP TOPLADILAR
17.03.2018 15:04
430
A+
A-

Batı Karadeniz’in incisi Akçakoca plajlarına Düzce Doğa Koleji öğrencilerinin eli değdi. Çevreye duyarlı Doğa okullarının öğrencileri gün boyu plaj temizliği yaptı.

Doğa Koleji öğrencileri, Akçakoca’nın mavi bayraklı plaj ünvanına sahip olan Çuhallı sahilinde kumsal temizliği yaparak, çöpleri topladılar.

Düzce Doğa Koleji Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan gazetemize yaptığı açıklamada, Kolej olarak çevre temizliği konusunda çok hassas olduklarını söyledi.

Öğrencilerle birlikte plaj ve kıyı temizliklerini yaptıklarını ifade eden Pehlivan, ilerki yıllarda suların temizliği konusunda ciddi sıkıntıların olabileceğine de vurgu yaptı.

Pehlivan, “su ve çevrenin temizliği konusunda çocuklara bu duyarlılığı aşılamak istiyoruz. Bu anlamda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunun bir ayağı da bu gün burada Akçakoca sahil temizliğidir. Buna vesile olan 22 Mart Dünya Su Günü’dür. Su da bizim için çok önemlidir. 2050 yılına kadar görülen bir öngörü var. Eğer böyle giderse ciddi sıkıntılar olacak gibi. Biz de suların kirlenmemesi için çocuklarla birlikte sahil temizliği yapalım dedik. Akçakoca’ya geldik. Eldivenleri giydik ve sahilleri temizledik. Çok da verimli bir çalışma oldu. Bu etkinlikte bizlere Mavi Ağaç Derneği de destek verdi” dedi.

“Anlatarak değil, yaşatarak öğretmek” istediklerini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Çocuklara şu anları yaşatmak istiyoruz. Biz ne anlatırsak anlatalım, çocuklara ne yaşatırsak onu öğreniyorlar. Ne yaşatırsak o kalıcı oluyor. O yüzden çocuklarla birlikte yaşanmışlık oluşturduk. Artık doğayı kirletmek konusunda daha hassas olacaklarını düşünüyorum. Sahilde terlik, sigara izmaritleri buldular ve çok rahatsız oldular. Halkımızdan da bunu istiyoruz. Boş zamanlarında bir el atsınlar, temizlik yapsınlar. Zaten kirletmemeliler, kirletenlere de uyarılarıyla örnek olmalılar. “

Pehlivan, gerek araç gereç, gerekse de diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında desteklerinden dolayı Akçakoca Belediyesine teşekkür etti.

Mavi Ağaç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kasapoğlu da, bu anlamlı etkinliğe kendilerini davet eden Doğa Kolejine teşekkür etti.

Temizliğin ardından, topladıkları çöpleri Belediyeye ait traktöre boşaltan öğrenciler, hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.