akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5289
EURO
34,8049
ALTIN
2.431,63
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

PAZVANT; OSB ÖDENEĞİ ÇIKTI . KAZMAYI VURUYORUZ

PAZVANT; OSB ÖDENEĞİ ÇIKTI . KAZMAYI VURUYORUZ
A+
A-

 

ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant   Oda çalışmaları ile ilgili  Yerel yönetimlere ve meslek kuruluşları ile basına verdiği brifingde  “Ekip ruhuyla çalışarak Akçakoca’ ya binlerce kişiye iş imkanı  sağlayacak OSB yi kazandırdık” dedi.

Oda olarak çok önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Başkan Pazvant bunların en başında Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayinin kurulmasını sağlamaları olduğunun altını çizerek  “ Başlangıcından bugüne Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Valiliğimiz olarak  bir ekip olarak  ısrarla ve titizlikle takip ettiğimiz OSB’yi Akçakoca’mıza kazandırdık. Tabiiki bunda bizim en büyük desteğimiz ve yardımcımız Bilim Sanayi Bakanımız Sayın Özlü oldu. Onun katkıları ile bugüne geldik. Kalkınma Bakanlığımızın onaylaması ile şimdi kamulaştırma çalışmaları  için hak sahipleri ile görüşmelere başlanacak.” Dedi

KOMİSYONDA BİZ OLMAYACAĞIZ

Kamulaştırma konusundaki çalışmaları yürütecek komisyonda kurucu heyetin yer almayacağını belirterek “ Kamuoyunda en çok merak edilen konu kamulaştırma komisyonunda kim olacak. Bizler olmayacağız. Kamulaştırma işlerinin tamamını bilirkişilerden konularında uzman kişilerden oluşan özel bir komisyon yürütecek. Biz vatandaşlarımızın malının en yüksek değerden kamulaştırılmasını isteriz. Ancak bunun sanayiciye yansımasının da hesap edilmesi gerekir. Ortak bir paydada buluşularak işleri hızlandıracağız. Kamu yararı kararı çıktı. Kalkınma Bakanlığında tahsis edilen ödeneğin yazısı da Sayın Bakanımız takipleri sonucu  çıktı. Yazı tebliği ile  kamulaştırma çalışmaları başlayacak ve inşallah 2018 içinde bu işlem bitecek. Gelecek yıl içinde de yatırımcılar çalışmalar başlayacak.” dedi.

ÇED RAPORU KONUSU

Kurulum sürecinin gecikmesinin en büyük etkenlerinden birinin de ÇED konusu ile ilgili açılan davalar olduğuna dikkat çeken Pazvant “ Hukuk  lehte kararını verdi ve kurulum geçekleşti. OSB kurulumu ile ilgili olarak gerekli ÇED raporunun olmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Zira biz bir ihtisasa organize kuruyoruz. ÇED Gerektiren bir durum varsa bunu işletme kendisi alacak. Ancak böyle bir yatırıma izin yok.”

600 DÖNÜM YER TALEP EDEN VAR.

Akçakoca OSB nin tercih edilen bir yer olduğuna dikkat çeken Pazvant “ Bizden 600 dönüm yer talep eden firmalar var. Zira içinden  tren yolu geçen ve istasyonu olan tek OSB olacağız. Ayrıca otoyol yanıbaşında. Liman yakın . Hammadde yakın. İnşallah ilk yıl için 1500 kişi istihdam edilecek olan OSB de ikinci kademe kamulaştırma ile 3 bininin üstüne çıkacak ve de bu Akçakoca ekonomisine  ve işsizliğine en büyük çözüm olacak” dedi.







ETİKETLER: