akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DENİZ KURUDU, BALIKÇILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

DENİZ KURUDU, BALIKÇILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
31.01.2018 19:48
425
A+
A-

DENİZ KURUDU, BALIKÇILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Hava Sıcaklıkları Ve Limitlere Uyulmaksızın Aşırı Avlanma Karadeniz’deki Balıkçıları Vurdu. Batı Karadeniz’de Balık Neredeyse Yok. Avdan Eli Boş Dönen Balıkçılar Duruma Bir Anlam Veremiyor. Kara Kara Ne Yapacaklarını Düşünüyor.

Batı Karadeniz’deki balıkçılar en kötü sezonlarından birisini yaşıyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş,  balık sezonunun hemen hemen sonuna gelindiğini söyledi

Düzce’nin Akçakoca ilçesi. Batı Karadeniz’deki önemli balıkçı limanlarından biri. Ağlar boş çekiliyor. Deniz verimsiz. Masraflarını dahi zor çıkarıyorlar.

Böyle bir sezonu ilk kez yaşadıklarına dikkat çeken Kooperatif Başkanı Karakaş; “Yasağın kalktığı 5 aydan bu yana balıkçılar bir türlü bekledikleri ürünü alamadı. “Hamsi yok, istavrit yok, çinekop yok tezgahlara gelen balıklar genellikle diğer illerden destekli olarak geliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve aşırı avcılık gibi nedeniyle son yılların en kötü sezonlarından biri geçiriyorlar. Denizin sıcaklığı da gayet normal ama bu sene bir tuhaflık var. Ne olduğunu biz de tam olarak çözmüş değiliz. Bir yerde bir eksiklik var.” diyor.







ETİKETLER: