akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İl Koordinasyon Kurulundan İstekler Çok… Çözümler Nasıl Olur…


İl Koordinasyon Kurulundan İstekler Çok… Çözümler Nasıl Olur…
30.01.2018 18:59
383
A+
A-

Düzce İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na ilçelerde yaşanan ve uzun süredir giderilmeyi bekleyen sorunlar damga vurdu.

Toplantıda söz alan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, hala yapımı devam eden Yığılca yolunun belli kesimlerinde baş gösteren ışıklandırma eksikliğini yıllardır dile getirmesine karşılık çözüm bulunmamasından yakınırken, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de özellikle balıkçılar için Melen Çayı’na hem mahmuz yapılmasını hem de temizlenmesini istedi. En dikkat çeken talep ise Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’tan geldi. Bolu Dağı’ndaki Varan Tesisleri’nin turizme kazandırılmasını talep ederek, “Yatırımcı buluruz” dedi.
2018 yılının ilk, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı başkanlığında, Valilik Konferans Salonu’nda yapıldı. Kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, idari amirler, yatırımcı kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, il genelinde devam eden ve hayata geçirilecek yatırımlar ele alındı.

CÜNEYT YEMENİCİ

İl Koordinasyon Kurulunda Akçakoca’nın  Acil Çözüm Bekleyen Sorunlarını Dile Getiren Yemenici;

“Melen Çayı’nın temizlenmesini istiyoruz; tekneler giremiyor”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Melen Çayı’nın temizlenmesine ilişkin bir taleplerinin olduğunu belirterek DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nde şu taleplerde bulundu:

“Melen Çayımızda bir talebimiz olmuştu. Kocaeli Su Kanalizasyon İdaresi’nden yüzen bir ekskavatör almıştık. Daha sonra orada operatörün bir hatasından dolayı tepetaklak oldu. Bir daha da alamadık. Çok pahalı bir alet bu, kendilerine de lazım. Daha sonra biz bir talep daha yaptık. Ön tarafı temizlediler ama bizim içeriye doğru 5-6 kilometrelik bir hattımız var Ağva gibi. Ağva’dan da 3-4 kat büyük, gezi alanlarının olduğu bölgeye Tekneler giremiyor.. Çok büyük ağaç kökleri olduğu için devrilme tehlikesi bulunuyor. Onun da  bu kapsamda temizlenmesini istiyoruz. Kocaeli’nden bu makineyi tekrar isteyemiyoruz,  Bir daha getirtemedik makineyi. Bunun DSİ yoluyla halledilmesini istiyoruz.”

“Balıkçılarımız zorlanıyor; Doğuya mahmuz istiyoruz”

“Bir de  Melen Çayının ağız kısmında sıkıntımız var. Özellikle balıkçılarımız balık sezonunda içeriye girip çıkma noktasında sıkıntı yaşıyorlar. Ağzında sürekli kumlanma olduğu için belli dönemlerde içeriye girip çıkmakta sıkıntı yaşanıyor. Buraya özel bir ağız istemiştik. Doğuya uzanacak şekilde bir mahmuz istemiştik, onun testlerinin yapıldığı söylenmişti . Yatırıma programına alınıp ihale yapılmasını bekliyoruz. Çok küçük bir rakam. Sayın Veysel Eroğlu Bakanımız “Biz yaparız” demişti. Çünkü çok ciddi oranda balıkçımız var bizim.”

Yatırımcı kuruluşların temsilcilerine söz vermeden önce bir değerlendirmede bulunan Yaylacı, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel perspektifle değerlendirileceği ve bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde kuruluşlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

341 proje; 3 milyar 867 milyon 642 bin 243 TL

Bir önceki yılın projelerine ilişkin detaylı bilgilendirmede bulunan Yaylacı şöyle konuştu:

“İlimizde yatırımı olan yatırımcı kuruluşların proje sayısı 258, projelerin toplam tutarı 3 milyar 731 milyon 594 bin 982 TL, önceki yıllar harcaması 1 milyar 756 milyon 962 bin 684 TL, 2017 yılı ödeneği 699 milyon 25 bin 91 TL, dönem sonu harcaması 609 milyon 744 bin 637 TL, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 87’dir. Yatırımı olan belediyelerimizin proje sayısı 83, projelerin toplam tutarı 136 milyon 047 bin 261 TL, önceki yıllar harcaması 19 milyon 980 bin 527 TL, 2017 yılı ödeneği 94 milyon 928 bin 657 TL, dönem sonu harcaması 63 milyon 695 bin 288 TL, nakdi gerçekleşme oranı ise 67’dir. 2017 yılı sonu itibarıyla ilimizdeki toplam proje sayısı 341, projelerin toplam tutarı 3 milyar 867 milyon 642 bin 243 TL, önceki yıllar harcaması 1 milyar 776 milyon 943 bin 211 TL, 2017 yılı ödeneği 793 milyon 953 bin 748 TL, dönem sonu harcaması 673 milyon 439 bin 925 TL, nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 85.”

“Ödenekler önemli”

Son olarak projelerin gerçekleşmesinde maddi imkanların yeterli olması gerektiğine dikkat çeken Yaylacı, “Ödenekler önemlidir. Bir şeyin gerçekleşmesinde paranın olması gerekir, maddi imkanların yeterli olması gerekir. Bu ödeneklerle de kurum ve kuruluşlar projelerini hayata geçirir.” şeklinde konuştu.

230 kilometre yol yapıldı

Düzce’ye, 2017 yılının son çeyreğinde 113 kilometre devlet yolu, 64 kilometre il yolu, 41 kilometre otoyol olmak üzere Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne de 12 kilometre otoyol olmak üzere toplam 230 kilometre yolu bulunduğunu kaydeden Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü temsilcisi, 10 adet projenin toplam maliyetinin 1 milyar 266 milyon 402 bin TL olduğunu söyledi. Ayrıca yatırım programına alınmasının teklif edildiğini aktaran temsilci bunların, Düzce Batı Çevre Yolu ile 2.4 kilometrelik Çilimli’den geçen Yığılca Çevre Yolu olduğunu belirtti.

“Yollarımız çok karanlık”

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü temsilcisine vatandaşlardan aldığı şikayet üzerine bir talepte bulunan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, o sorunları şöyle sıraları:

“Yaklaşık 2-3 yıldan beri burada aynı şekilde dile getiriyorum. Çevre yolunda Yığılca’ya ayrılan sapağımızda gece mevcut ışıklar da yanmıyor, hem de köprü altına ilave ışık konulmasını istiyoruz. Çünkü orası karanlık oluyor. Orada seyir eden sürücüler bundan şikayetçi. Bir türlü çözüm bulunmuyor. Sapaktaki kavşağa da Ankara’dan gelene de İstanbul’dan gelene de ışık yanmıyor. Oraya da bir ışık sistemi istiyoruz.”

“Yeterli trafik yoğunluğu olmalı”

Karayolları temsilcisi ise, “Bir ışık sisteminin olması için yeteri kadar trafik yoğunluğunun olması gerekir ya da yolun birbirini görmüyor olması gerekir ki denetli bir şekilde sürücüleri geçirelim. Böyle bir durum yoksa trafik ışığı konulmaz.” ifadelerinde bulundu.

Yiğit’in yolların kör nokta olduğunu söylemesi üzerine ise durumun yeniden değerlendirileceği belirtildi.