akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KAYMAKAM ÖZTÜRK AKAL’IN KARİYER GÜNLERİNE KONUK OLDU


KAYMAKAM ÖZTÜRK AKAL’IN KARİYER GÜNLERİNE KONUK OLDU
03.01.2018 19:24
696
A+
A-

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Anadolu Lisesinin (AKAL) Düzenli Etkinliklerinden Olan “Kariyer Günleri “Programına Konuk Oldu. Öztürk, Yaşamıyla İlgili Bilgiler İçeren Sunumu Sonrasında Öğrencilerin Sorularını Samimi Ve İçten Bir Şekilde Yanıtladı.

 

Akçakoca Anadolu Lisesinin hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan konferans salonunda  emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Öztürk  konuk olduğu  “kariyer günlerinin” açılışla birleştirilmiş olması nedeniyle bir konuşma yaptı.

Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçe yöneticileri ve hayırseverlerin de hazır bulunduğu salonda yaptığı konuşmasına “ Öğrencilerle baş başa oluruz diye düşünmüştüm. Ancak  görüyorum ki durum farklı. Sorun değil. Öğrenci kardeşlerim kaymakamlık ile ilgili neyi öğrenmek istiyorlarsa, neyi merak ediyorlarsa sorabilirler“ sözleriyle başladı.

Konuşmasını kendini tanıtarak sürdüren Kaymakam Öztürk, 1974 yılında Sivas’ta doğduğunu ilk-Orta ve Lise öğrenimini Sivas’ta tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını söyledi.

Kaymakam Öztürk konuşmasına şu sözlerle devam etti:

”1996 da mezun oldum ve hakimlik savcılık sınavlarına girdim. Sözlü değerlendirmeleri beklerken yüksek lisansımı yaptım. 1998 Yılında girdiğim Kaymakamlık sınavında başarılı olarak mesleğe girmiş oldum. Üç yıllık adaylık sürecimi farklı yerlerde kaymakam vekilliği yaparak geçirdim ve dokuz ay Londra’da dil eğitimi aldım. Dönüşümde 4 ay milli güvenlik akademisinde kamu güvenliği eğitimi aldıktan sonra kaymakam refik’i görevimi tamamladım. Ve çektiğim kura sonucu Kayseri Tomarza kaymakamı olarak göreve başladım“

Hakkari Şemdinli’de beş yıl doğu görevi yaptığını belirten Öztürk , “Bitlis Vali Yardımcılığı, Denizli Çardak, Balıkesir Havran Kaymakamlığı yaptıktan sonra da çok severek görev yaptığım  Akçakoca’ya atandım” dedi.

Daha sonra öğrencilerin kendisine yönelttiği neden hakim ya da savcı olmayıp Kaymakamlığı seçtiniz? Kaymakamlığı seçtiğiniz için pişmanlık duydunuz mu? geleceğe yönelik planlamanız nedir? Şeklindeki sorulara içten ve samimi olarak cevap veren Öztürk,  yöneltilen matematik dersiniz nasıldı sorusuna verdiği “ Matematiğim çok kötüydü. Beş aldık mı sevinçten uçardık” yanıtı ile  salonu kahkahaya boğdu.

Öztürk, öğrencilere yaşadığı deneyimlerden örnekler vererek sürdürdüğü konuşmasını, “Akçakoca’nın başta Belediye Başkanı Olmak üzere çok sayıda hayırsever vatandaşı  eğitime büyük destekler veriyorlar. Bu nedenle sizler çok şanşlısınız. Bu salonun yapımında emeği geçenler başta olmak üzere tüm hayırseverleri kutluyor teşekkür ediyorum “ diyerek tamamladı.

 









ETİKETLER: