akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5999
EURO
34,7203
ALTIN
2.497,86
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hacı Ethem Sarıoğlu Kuran Kursu Açıldı

Hacı Ethem Sarıoğlu Kuran Kursu Açıldı
08.12.2017 15:49
700
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde,  Hacı Ethem Sarıoğlu 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu eğitim öğretime açıldı.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Yeni Mahallede Birlik Camii yanında Merkez Kur’an Kursunun alt katında bulunan boş mekâna, Akçakoca eşrafından Hikmet Sarıoğlu ve çocukları Esat ve Erda Sarıoğlu tarafından gerekli tadilat ve tefrişat yapılarak iki derslikli, bir oyun salonu, mutfak ve yönetici odası bulunan kursumuz 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 30 öğrenciyle eğitime başladı.

Ethem Sarıoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden İlçe Müftümüz Mehmet Taşcı yaptığı değerlendirme de; ‘’İlçe merkezinde Merkez Camii müştemilatında üç yıldır hizmet veren 4-6 yaş grubu bir Kur’an Kursumuz vardı ancak nüfusu 25000 olan bir İlçe için yeterli değildi. Vatandaşlarımızın çok yoğun talebi doğrultusunda ikinci bir 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursunu faaliyete geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.”

”Kursumuzda iki Kur’an Kursu Öğreticimiz iki sınıfta yaklaşık 30 öğrenciye eğitim veriyor. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilmektedir”

”Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. Bu yavrularımızın dinine diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum’’ dedi.

Ethem Sarıoğlu

Ayrıca İlçe Müftümüz Mehmet Taşcı, Ethem Sarıoğlu Kur’an Kursunun açılmasına en büyük katkı ile vesile olan hayırseverler Hikmet, Esat ve Erda Sarıoğlu’na özellikle şükranlarını sundu.