akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5245
EURO
34,7521
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
07.12.2017 10:19
491
A+
A-

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesi Öğrencileri Çöp Sorununa Dikkat Çekmek Ve Farkındalık Yaratmak İçin Şehir Merkezinde Temizlik İşçileri İle Birlikte Çöp Toplayarak Önemli Bir Sosyal Sorumluluk Örneği Sergilediler.

Toplum Gönülleri” Gurubuna Mensup  70 öğrenci,  Akçakoca Belediye Temizlik işçileriyle birlikte şehir avcilar arac kiralama merkezinde çöp toplayarak bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Öğrenciler  topladıkları çöpler i belediye çöp bidonlarına ve konteynırlarına  boşalttılar.

Topluluk Başkanı Meryem Hacıoğlu, yaptığı açıklama da, kendisinin işletme yönetimi 2’inci sınıf öğrencisi olduğunu, topluluğun ise 2002 yılında kurulduğunu belirtti.

Temizlik yapmakta ki amaçlarının farkındalık yaratmak olduğuna dikkat çeken   Hacıoğlu,” Topluluk Türkiye genelinde 80 ilde var. Bizde 131’inci grubuz.  En büyük amacımız farkındalık yaratmaktır. Çöp konusu sadece belediye çalışanlarımızın bir sorunu  değil ,halkımızında duyarlı olması için böyle bir etkinlik yapmak istedik. ” dedi.

Dünyanın sadece insanlara özgü değil tüm canlıların yaşadığı bir dünya olduğunu bunun içinde temiz tutmanın gerekliliğini vurgulayan Hacıoğlu,şunları kaydetti:

“İnsanların bakış açısı bir yandan iyi oldu. Bir yandan da garipsediler. avcilar klima servisi Böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için böyle şeylere alışkın olmadıklarını anladık. Bizde onlara farkındalık yaratmak ve alıştırmak için daha fazla etkinlik yapacağız. Onlarda bizlere alışacak. Buradan da bir mesajım var.  Sadece çevreyi temizlemek, korumak belediyede ki abilerin görevi değildir. avcilar evden eve nakliyat Çevreyi korumak bütün hepimizin, 7’den 70’e herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Sadece bizim değil dünya. İnsanlara, hayvanlara bütün canlılara ait bir dünya. ”

Üniversite öğrenicileri daha sonra, temizlik işçileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra etkinlik son buldu.









ETİKETLER: