akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5044
EURO
34,8105
ALTIN
2.489,79
BIST
9.543,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Akçakocalıların Korkulu Rüyası Oldular..

Akçakocalıların Korkulu Rüyası Oldular..
05.12.2017 18:11
474
A+
A-

Akçakoca Cadde ve sokaklarında topluca gezen, başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Video bugün 6 Aralık 2017 Flamingo caddesinde çekilmiştir.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KÂBUS OLDU

Akçakoca’da, sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline gelirken Akçakocalılar, sokak köpeklerinin vatandaşları korkuttuğunu belirterek, “Sürüler halinde gezen köpekler vatandaşları bazen metrelerce kovalıyor. Bisiklet, motosiklet ve arabaların arkasından koştukları için trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Sokak köpekleri konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

4 Aralık’ta Akçakoca’da bir çoçuk köpeklerden kaçarken düşerek yaralanmış ve ailesinin sosyal medyadaki paylaşımı aynen paylaşıyoruz.

kopek-saldiri

“KORKMAYIN ONLAR KÜPELİ KÖPEKLER, ZARARSIZ”

Sokak köpeklerini gören bazı vatandaşlar yollarını değiştiriyor, bazı vatandaşlar ise temkinli olarak köpeklerin yanından geçerken çocuklarını kucaklarına alıp yollarına korku ile devam ediyor.

Bazı vatandaşlarımız Akçakoca Belediyesini aradıklarını Belediye görevlisinin ise konuyla ilgili  ‘korkmayın onlar küpeli köpekler, zararsız bir şey yapmaz’ cevabını alıyoruz.” dediler.

KISIRLAŞTILIP SOKAĞA SALINIYOR

Sokak köpekleri genelde belediye tarafından toplanarak hayvan barınağına konuyor ya da kısırlık aşısı yapılarak tekrar sokaklara salınıyor. Köpeklerin aşılanıp, aşılanmadığı ise kulaklarına takılan küpeler ile anlaşılıyor ancak son zamanlarda ilçenin bazı bölgelerinde kulaklarında küpe olmayan sokak köpekleri görülmeye başlandı.

HAYVAN BARINAĞINDA TUTMAK YASAK

Belediye yetkilileri 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince sahipsiz köpekleri hayvan barınağında tutamıyor kanunla koruma altına alınan köpekler yasa gereğince rehabilitasyon işlemleri olan; acil müdahaleleri, tedavileri, gerekli operatif girişimleri ile üremelerinin önüne geçmek için kısırlaştırma operasyonlarını yaparak,  barınma ve beslenme ihtiyaçlarını sağlayarak rehabilite edilen bu hayvanlardan uygun olanları tekrar alındıkları bölgelere bırakılmak zorunda.









ETİKETLER: