akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Duran Fındık Konusunda Sert Konuştu

Duran Fındık Konusunda Sert Konuştu
04.12.2017 15:33
488
A+
A-

CHP Merkez İlçe Başkanı Alaettin Duran son yıllarda üreticisinin yüzünü güldürmeyen fındık fiyatlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, iktidarın 1 Kasım 2015 seçimlerinde istikrar sözü verdiğini ancak yerine getirmediğini savundu. Daha önce rekolte ile oynayanları belgeleri ile ifşa ettiklerini dile getiren Duran, “Bunları hukuk görmedi, AKP iktidarı duymadı, rekabet kurulu harekete geçmedi. AK Parti İl Başkanı ise sorunları FETÖ’ye bağladı ve AKP’nin can simidine sarıldı.” Diye konuştu.

CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Alaettin Duran yaptığı yazılı basın açıklaması ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun müdahale fındık alımlarını durdurduğunu açıklayarak iktidara yüklendi

“AKP iktidarı adeta üç maymunu oynuyor”

CHP olarak fındık konusuna yönelik daha önce defalarca açıklamalarda bulunduklarını dile getiren Duran, “Gelinen noktada iktidarın gereğini yapmadığını gözlemlemekteyiz. Konu fındık olduğunda AKP iktidarı adeta üç maymunları oynamakta ve yaklaşık 8 milyon üreticinin mağdur edilmesine kayıtsız kalmaktadır.” Dedi.

“TMO piyadan çekildi, fındık tekele düştü”

Duran, TMO’nun müdahale alımlarını durdurduğunu ve fındık sektörünün tekel yapılaşmasının hakimiyeti altına girdiğini belirterek şöyle konuştu:
“Çünkü artık rekabet ortamı ortadan kalkmıştır. TMO’nun müdahale alımları sırasında belirlediği 10 TL alım fiyatlarına rağmen; tekelleşmiş fındık sektörü 8.5 TL civarına kadar fiyatları düşürmüştür. AKP iktidarı ise bu duruma kayıtsız kalmış. TMO’nun fiyatını taban fiyat olarak kabullendirecek siyasi iradeyi ortaya koyamamış. Tekelci yapılaşmaya karşı herhangi bir yaptırım uygulatamamıştır. TMO’nun da piyasadan çekilmesi ile üreticiler adeta kaderine terk edilmiştir.”

“İktidar görmezden geliyor”

Fındık sektörünün sorunlarını sıklıkla dile getirdiklerini söyleyen Duran şu ifadelerde bulundu:
“Tekelci yapılaşmanın fındık tüccarlarına attığı sms’leri ifşa ettik. Bu sms’ler ile sektörün tek fiyat halinde dizayn edildiğini ve rekabet ortamının ortadan kaldırıldığını açıkladık. Yine rekolte ile oynayanları belgeleri ile kamuoyuna sunduk. Tüm bu açıklamalarımızı hukuk görmedi, AKP iktidarı duymadı, rekabet kurulu ise harekete geçmedi. AKP il başkanı ise fındık sektöründeki sorunları FETÖ’ye bağladı ve AKP’nin can simidine sarıldı.”

“İktidar üreticisini kaderine terk etti”

Duran son olarak AK Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde millete istikrar sözü verdiğini belirterek, “Kimsesizlerin kimi olduğunu iddia eden AKP iktidarı 8 milyon fındık üreticisini kaderine terk etmiş ve bir tekelci firmanın üreticinin emeklerini sömürmesine göz yummaktadır.” diye konuştu.