akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5053
EURO
34,5724
ALTIN
2.498,17
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TMO Alımları Durdurma Kararı Aldı

TMO Ordu’da Altınordu dışında bulunan yerlerden talep gelmediği için alımlarına devam etmeme kararı aldı. Altınordu’dan 40 bin ton fındık alımı yapmasına rağmen şu an oradan da oldukça az fındık geldiği kaydedildi.

TMO Alımları Durdurma Kararı Aldı
28.11.2017 20:32
429
A+
A-

TMO alımlarını durdurma kararı aldı. Altınordu dışında bulunan yerlerden talep gelmediği için alımlarına devam etmeme kararı aldı. Altınordu’dan 40 bin ton fındık alımı yapmasına rağmen şu an oradan da oldukça az fındık geldiği kaydedildi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. TMO Genel Müdürlüğü yetkilileri; “Altınordu’da şuan alımlar devam ediyor. Üreticilerimiz eğer iş yerlerimizi ararlarsa, işyerimizdeki arkadaşlar yönlendiriyor ve alımlarımız devam ediyor. Şu aşamada bir sıkıntı yok. Üreticiler randevu alıp, yine ürünlerini getirebilirler. İlçelerde alımlarımız durdu. Zaten ilçelerde bize gelen bir üretici ve talep de yok. Altınordu’da biraz talep var, onu da karşılıyoruz. Arkadaşlarımız görevinin başında gelen üreticilerin ürünlerini alıyorlar” şeklinde ifadeler kullandılar.

2 Haftada 2-5 ton arası fındık geldi.

Son günlerde fındığın çoğunluğunun üreticinin elinden çıktığı konuşuluyordu. Talebin azalmış oluşu üreticinin çoğunun elinde fındık kalmadığını da gösteriyor. Bu yıl serbest piyasa fındığı vurdu. Üreticiler sürekli bu mağduriyeti dile getiriyor ancak sezonda 3 ayı geride bırakmış olmamıza rağmen hala elle tutulur bir değişiklik söz konusu değil.

Diğer taraftan edinilen bilgilere bakıldığında son 2 haftada Ordu ili içerisinden TMO’ya 2-5 ton arası fındık geldiği belirtildi. Buna dayanarak, “Çok büyük bir yoğunluk yok. Herhalde alımın sonu geldi. Mümkün olan en düşük seviyeye gelene kadar alımlara devam edeceğiz. Alımların şu gün biteceğini dememiz doğru olmaz. Alımlarımız şuan Altınordu’da devam ediyor” açıklamasında bulunuldu.