akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5174
EURO
34,9344
ALTIN
2.435,08
BIST
9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Karaya Oturan YİĞİTHAN Nihayet Kaldırılıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında dalgaların etkisiyle Karasu sahilene sürüklenen ve karaya oturan icralık tarama gemisi Yiğithan nihayet denizden çıkarılıyor.

Karaya Oturan YİĞİTHAN Nihayet Kaldırılıyor
28.11.2017 19:35
552
A+
A-

Sakarya Karasu İlçesi Limanında daha önce derinleştirme çalışmalarına katılan özel bir şirkete ait ‘Yiğithan’ isimli tarama gemisi icralık olduğu gerekçesiyle limandan çıkarılıp sahile yakın bir noktada demirletilmişti.
Şiddetli rüzgâr nedeniyle oluşan dalgaların etkisiyle sürüklenen gemi, kıyıya 50 metre mesafede dalga kıranlara çarptı ve bir süre sonra parçalanarak ikiye ayrıldı. İcradaki işlemleri sonuçlanan gemi ihaleyle hurdacılara satıldı. Söküm çalışmaları başlatılan geminin 15 gün içinde tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

İcralık Gemi Sökülüyor

Geminin sökülme işlerini yakından takip eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Uzun zamandan beri gündemi meşgul eden Karasudaki batık gemi Yiğithan, Karasu’daki icra satış işlemlerinden sonra, gemi parçalanarak kaldırılmaya başlandı. Bu geminin buradan sahilden kaldırılması tabii İlçe sahilindeki görüntü kirliliği de ortadan kalmış olacak.

Gemi söküm işlemlerini yapan firma sahibi Haşim Bozok, bizim işimiz batık gemi çıkartmak. Biz bu gemiyi de ihale sonucunda aldık. Gemiyi parçalayıp çıkartmak içinde gerekli mercilerden yerinde söküm izinlerimizi aldık. Şu anda bozma aşamasındayız. Havalar iyi gittiği taktirde bu işi 10-15 gün içinde sonuçlandıracağız ve tamamını karaya atıp burayı eski haline getireceğiz.

yan-yatan-gemi-cevreyi-itletiyor-7