akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

FINDIK FİYATLARI 50 KURUŞ ARTIŞ GÖSTERDİ

Bu sezon 3 ayı geride bırakmamıza rağmen hala fındık fiyatlarında yeterli beklenti karşılanamadı. Ancak şu ara gerçekleşen hareketlilik tekrar umut yaratmaya başladı.


FINDIK FİYATLARI 50 KURUŞ ARTIŞ GÖSTERDİ
26.11.2017 19:02
396
A+
A-

Bu sezon başı itibariyle serbest piyasada fındık fiyatları oldukça düşük işlem görüyordu. Bu sezon 3 ayı geride bırakmamıza rağmen hala fındık fiyatlarında yeterli beklenti karşılanamadı. Ancak şu ara gerçekleşen hareketlilik tekrar umut yaratmaya başladı. Ordu’da 8,50 liradan satılan 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı 9 lira oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan bu durumun az bile olsa üreticiyi sevindirdiğini belirtti. 3 aydır doğru dürüst artış olmayışına değinen Soydan, “Bugün itibarıyla tombul olarak nitelendirdiğimiz fındığın kilogramı 9 liraya yükseldi. Bu artışın gelecek haftalardan itibaren de sürmesini temenni ediyoruz. Bundan dolayı üreticilerin ilk tercihi de Toprak Mahsulleri Ofisi oluyor. Serbest piyasada fiyatların 10 lira seviyelerine yükselmesi durumunda üreticinin tercihi yeniden tüccar ve manavlar olacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Yılbaşı Sonrası Fındık İçin Daha İyi Olabilir”

Üreticiler yeni yıl için daha umutlu görünüyor. Bu konuya da dikkat çeken Soydan, “Geçtiğimiz sezonlarda yılbaşı sonrası fındık fiyatlarında bir hareketlenme olmuştu. Bu yılbaşından sonra da fiyatların artmasını bekliyoruz. Çünkü TMO’ya satılan fındık miktarı oldukça fazla. Serbest piyasanın bunu göze alarak bir hamle yapacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Serbest piyasayı takipte olduklarını ve her zaman üreticinin hakkını savunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Son olarak bir hatırlatmada bulunarak, fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvuruların devam ettiğini ve üreticilerin, kendileri için son derece önem arz eden bu ödemeden faydalanabilmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlükleri ile ziraat odalarına 29 Aralık’a kadar müracaat etmesi gerektiğini de ekleyerek konuşmasını bitirdi.