akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5552
EURO
34,8713
ALTIN
2.429,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

MUHTARLAR DEVLETE DERTLERİNİ YÜZ YÜZE ANLATTI

MUHTARLAR DEVLETE   DERTLERİNİ YÜZ YÜZE ANLATTI
11.11.2017 07:27
431
A+
A-

 

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir Akçakoca’nın Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Sorunların Konuşulup Çözümleri Konusunda Bir Toplantı Yaptı.

Öğretmenevinde  saat 18 30 dayapılan   ; Milletvekili Ayşe Keşir ,Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İGM Başkanı Dursun Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça ve Belediye Başkan Yardımcısı ile Köy Ve Mahalle Muhtarlarının katıldığı toplantıda ilçe yönetim kurulu üyeleride hazır bulundu.

Toplatının açış konuşmasını yapan Kaymakam Öztürk  ana temanın muhtarları dinlemek olacağını belirterek “bizler dinleyeceğiz ve cevaplayacağız” dedi.

img_0168

Milletvekil  Keşir  yaptığı kısa  konuşmasında bu yıl içerisinde Akçakoca’ya kazandırılan yatırımları ve  gelecek yıllarda planlanan projeleri anlattı.

Köylerden  çok yoğun olarak su ve yol taleplerinin geldiğini  Valilik ve Özel İdare ile birlikte yürütülen çalışmalar sonunda taleplerin giderilmesi için 50 milyon TL nin üstünde bir paranın gerektiğini bakanlığın ise bunu karşılamanın mümkün olmadığını belirttiğini ifade eden Keşir “Bize en çok 8 milyon kadar bir ödenek çıkarabileceklerini söylediler. Israrlarımız sonunda Düzce ili için 18 milyon sözü aldık. Şimdi bu parayla aciliyet konumuna göre öncelikli işleri yapmayı planlıyoruz. Ana yolu olmayan bir köy dururken ara yol talebini yapmamız beklenilmesin.” Dedi

img_0155 img_0165

Kendilerinin konuşmak istemediklerini burada yetkililer karşısında her muhtarın sorunlarını dile getirmesini bunu konuşmak istediklerini belirten Keşir muhtarlara söz verdi. İlk konuşmacı Dernek Başkanı Rıdvan Acat konuşmasına başlamadan İlçe Başkanı Dergah Akça’nın uyarısı ile toplantının bundan sonraki bölümü basına kapatıldı.img_0170

Kapalı bölümde  söz alan  tüm muhtarların ağırlıklı olarak yol su ve sedaş sorunlarını dile getirdikleri, halen yüksek gerilim hatlarının ağaç direklerle sağlandığını belirttikleri öğrenilirken en yoğun şikayetin Fındık olarak öne çıktığı belirlendi.  Fındık konusunda yoğun ve özellikle şikayetlerin TMO da yoğunlaşması üzerine Keşir ‘in TMO nun devreye sokulmasının fiyatları bu seviyede tuttuğunu  aksi halde fındık fiyatının  6.5 civarında olacağının ifade ettiği öğrenildi.







ETİKETLER: