akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5881
EURO
34,8124
ALTIN
2.419,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

DİYANET ATATÜRK’Ü YİNE UNUTTU

DİYANET ATATÜRK’Ü YİNE UNUTTU
10.11.2017 14:39
455
A+
A-

 

Milyonların Alanları Salonları Doldurduğu Anma Gününde Ne Yazıkki Diyanet Cuma Hutbesinde Atatürk’e Bir Satır Yer Vermedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi için hazırladığı cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçirilmemesi nedeniyle büyük eleştiri alan tepkilerin odağında ki Diyanet, cuma gününe denk gelen 10 Kasım’da da camilerde okunan hutbede Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmedi.

Camilerde her cuma okunan hutbeler, belirli gün ve haftalarda o günün anlam ve önemine göre şekillenirken, Türk milleti için çok önemli bir tarih olan 10 Kasım’daki cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçirilmedi. Yaptıklarından söz edilmeyişi bir yana bir rahmet bile dilenmedi.

Bu yıl cuma gününe denk gelen 10 Kasım’da Diyanet’in hazırladığı Cuma Hutbesi’nde Atatürk’ten bahsedilmedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği günde camilerdeki hutbelerde anılmaması akıllara 18 Mart Çanakkale Zaferi hutbesini getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle hazırladığı cuma hutbesinde Çanakkale Zaferi’nin mimarı aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçirilmemesi büyük tepki çekmişti.

Atatürk’ten bahsedilmeden okunan Cuma Hutbesi’nin bu haftaki konusu ise Örnek İnsan: Mümin olarak belirlenmişti..







ETİKETLER: