akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Başkan Yemenici Düzce Depremini Unutmadı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 12 Kasım 1999 Depreminin 18. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yemenici Düzce Depremini Unutmadı
10.11.2017 17:20
446
A+
A-

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici mesajında şu sözlere yer verdi “ Bundan 18 yıl önce Düzce ilimizde meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem, ülkemizin ve milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biridir. Yüzlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan 12 Kasım Düzce Depreminin yıldönümünde, bir kez daha derin bir hüznü ve acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Ülkemizin yaşadığı en büyük felâketlerden biri olan 12 Kasım 1999 depreminde ilimiz genelinde 710 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 2679 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve ülkemizi büyük acılarla baş başa bırakan bu büyük deprem sonrası Devletimiz ve milletimiz, birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için olağanüstü bir gayret göstermiştir.
Şüphesiz ki; ülkemizin dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olması, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılmaktadır.
Bu nedenle doğal afet olan depremin, bir kez daha felakete dönüşmemesi için doğayı elverdiği ölçüde doğru kullanmalı ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almak zorundayız.
Bu vesileyle;12 Kasım Depreminin yıldönümünde, böyle bir acının İlimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” diye ifade etti.









ETİKETLER: