akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5577
EURO
34,8433
ALTIN
2.430,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Fahriye Direk Parti Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

AK Parti Akçakoca Kadın Kolları Başkan Adayı Fahriye Direk Ak Partiden ihraç mı ediliyor?

Fahriye Direk Parti Disiplin Kuruluna Sevk Edildi
04.11.2017 11:22
478
A+
A-

Ak Parti Akçakoca ilçe teşkilatı Kadın Kolları seçim süreci devam ederken geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan ve daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıklayan Fahriye Direk hakkında ilçe yönetimi partiden ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevkine karar verdiği öğrenildi.

Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan   Fahriye Direk’in daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı “Kurucu üyesi olduğum AK Parti Akçakoca Kadın Kolları başkan adayı olarak partime hizmet etme sevdasıyla “tanıyanlar bilir” safiyane niyetlerle yola çıktım. Lakin gördüm ki ASLAN’ların kurduğu gönül verdiğim partim, çakalların oyuncağı olmuş. Siyasetin geleneklerinden uzak, ahde vefanın olmadığı bu ortam bütün şevkimi kırdı.Talip olduğum kadın kolları başkanlığından çekildiğimi dostlarıma bildiririm.” Açıklaması nedeniyle Ak Parti Akçakoca İlçe Yönetimi tarafından parti tüzüğünün 117. maddesi 7. fıkrası uyarınca Kesin İhraç Cezası istemiyle il disiplin kuruluna sevk  kararı aldığı öğrenildi.

Ak Parti  ilçe başkanlığından edindiğimiz bilgiye göre Ak Parti Akçakoca teşkilatından bir üyenin bu konuda ne işlem yapılacağını bir dilekçe ile sorması üzerine toplanan ilçe yönetimi durumu il başkanlığı ile görüştükten sonra parti tüzüğünün 117. maddesi  gereğince il disiplin kuruluna sevkine karar verdi.

Tüzüğün 117. maddesinin 7. fıkrası ise “Kesin İhraç Cezasını Gerektiren Haller”i sıralıyor. Buna göre 7. fıkra şöyle:
“Parti Yöneticileri, Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak,”

Bu kapsamda Fahriye Direk’ten savunma isteneceği ve Direk’in savunmasının ardından toplanacak olan disiplin kurulu ihraç ya da kınama cezası verecek.