akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Üretici ve Yönetime FİSKO’ya Sahip Çıkmaya Çağrısında Bulunan BAŞARAN “ FINDIK SORUNUNUN ÇÖZECEK TEK KURUM FİSKO ‘dur”

Üretici ve Yönetime FİSKO’ya Sahip Çıkmaya Çağrısında Bulunan  BAŞARAN “ FINDIK SORUNUNUN ÇÖZECEK TEK KURUM  FİSKO ‘dur”
03.11.2017 07:29
449
A+
A-

 

Fındık Sorunlarına Köklü Ve Sürekli Bir Çözümün Geçici Önlemlerle Sağlanamayacağını  Vurgulayan Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Ve UFK Üyesi Levent Başaran Bu Sorunu Çözecek Tek Kurumun Güçlü Bir FİSKO Olacağını  İddia Etti.

Başaran giderek içinden çıkılmaz bir hal alan ve üreticinin , dolayısıyla sektörün büyük bir sıkıntıya girdiği fındık konusunda yaptığı açıklamada  tek çıkar yolun üreticinin  FİSKO ya sahip çıkması ve ona güvenmesi olduğunu söyledi.

TMO nun devreye girerek 10 TL den alım yapmasının siyasi bir karar olduğunun altını çizen Başaran “ Temeli olmayan stratejilerle bu işin yürümeyeceği ortada ve apaçık görülüyor. Bu nedenle tüm kesimlerin ortak akılla hareket etmesi ve buna kalocı bir çözüm bulma zarureti vardır. Bunun da tek yolu FİSKO ya sahip çıkmaktır. Biliyorsunuz ki biz bu anlayışla fındığımızı FİSKO ya verdik. Ancak vatandaşımız buna aynı duyarlılığı göstermedi. Ne yazıkki  üretici bu duyarlılığı göstermezken FİSKOBİRLİK yöneticileri de kendilerine fındık gelmesin , almayalım bir üretici kooperatifi olan kuruma ortakları sahip çıkmadı görüntüsü içinde oldular. Yazık değilmi bu kuruma. Genel Başkanın ortağı olduğu ilçede  beş araçla harmana gidip fındık aşımı yapılırken Akçakoca’da ki fındığın 4 ana bölgeden birini temsil eden  bölgede araç bulamam a yüzünden   fındık alamıyor. Bunu biz nasıl yorumlayacağız. Fiskobirlik ortağına yardımcı oluyor diyemi anlayacağız yoksa mevcut yapının değişmemesi olarak mı? FİSKO BİRLİK yönetiminin bir an önce aklını başına alması, toparlanması lazım. Bir an önce ortağıyla barışması lazım. Ortağını kuruma çekip liyakatli kadrolarla yönetimi oluşturması lazım.  Şu anda yürütülen mantıkla bu sorunu kesinlikle çözemessiniz. Sırf biz orda olalım mantığıyla dünyanın en büyük kurumu ortaklığı olan kooperatif böyle yönetilmez.” Dedi

Başaran üreticinin bu oyunu bozması için inadına kurumuna sahip çıkmasının altını çizdiği açıklamasında; “Üretici küsmüş müş. Kime küsüyorsun. kendi ortağı olduğu bir kurumun zarar etmesini istemesi, kötü yönetilmesine göz yumması düşünülürmü ?  Kendi  malına küsermi insan? Bunları çiftçimize bıkmadan anlatmalıyız. Kendi kurumunun hali ortada iken biz TMO yu niye konuşalım.  Bizim kendi birliğimi zhalen daha dünyaqda en güçlü yapı orda dururken bizizm TMO dan şurdan burdan medet ummamız niye? Fındığı işleme kapasitesi, ihraç olanağı depolama tesisleri olan bir kurum varken yönetimde zafiyet var anlayışıyla sahip çıkılmayıp başka çözümler aranıyorsa fındık sorununun çözümü istenmiyor anlamına gelir ki buda birilerinin dayatmasıyla Fındıkçı üç beş yabancı firmanın kucağına itiliyor  demektir.  Bütün bunlar ayan beyan ortada iken halen daha FİSKO yu hem devlet hem üretici sahiplenmiyor, yönetim gerekli girişimleri yapamıyorsa çözüm için çok daha bekleriz. İddia ediyorum üretici Kurumuna sahip çıkıp  güçlü ve güvenli bir yönetimle FİSKO bu işi kısa sürede çözer. Yeter ki kuruma güvenip sahip çıkıp onu güçlü konuma getirelim “ dedi.







ETİKETLER: