akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5651
EURO
34,8803
ALTIN
2.437,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

ESKİ THY ŞİMDİKİ TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ KOTİL AKÇAKOCA’DA

ESKİ THY ŞİMDİKİ TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ KOTİL AKÇAKOCA’DA
28.10.2017 16:41
440
A+
A-

 

Bir Çok Akrabasının Bulunduğu İlçemize Gelen Eski THY Halen TUŞAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Savunma Sanayisinde Yarım Milyar Olan İhracatının Artırılması İçin Var Güçleriyle Çalıştıklarını Söyledi.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil dost ve akrabalarıyla buluştuğu Akçakoca da bir süre sohbetin ardından basın mensuplarına yaptığı “Şirketimiz savunmaya dönük ihracatta Türkiye’de birinci sıradadır. İhracatımız inşallah daha da çok artacak. Yarım milyar dolar ihracat yapıyoruz. Hedefimiz yarımda kalmamak ve 82-682x10242 milyar dolara ulaşmak.” dedi.

 

İhracatta birçok alanda çalıştıklarını ve başarılar elde ettiklerini vurgulayan Kotil, “Şirketimiz savunmaya dönük ihracatta Türkiye’de birinci sıradadır. İhracatımız inşallah daha da çok artacak. Yarım milyar dolar ihracat yapıyoruz. Hedefimiz yarımda kalmamak ve 2 milyar dolara ulaşmak.” şeklinde konuştu.

 

Kotil, şunları kaydetti:

“TUSAŞ rahmetli Necmettin Erbakan’ın kurduğu bir şirkettir. 1973 yılında kanunu çıktı. Kurulma sebebini o yılları hatırlayanlar bilirler. Kıbrıs Barış Hareketinde Amerikalıların Türkiye’ye uyguladığı ambargo nedeniyle Türkiye kendi uçağını yapsın diye kuruldu. 1974, 1986 yılında F-16’ların imalatıyla başlayan serüven, bugün kendi uçaklarımızın imalatıyla devam ediyor. İHA’mız olsun, Atak helikopterimiz olsun, Hürkuş’umuz olsun hizmetimizde. İnşallah daha çok ürünler çıkartacağız. Milli muharip için çalışıyoruz.”

 

Akçakoca’nın çok güzel bir ilçe olduğunu ifade eden Kotil “İlk söyleyeceğim şey Akçakoca’yı görmediyseniz Türkiye’yi görmemişsiniz demektir. Burayı çok sevmemizin nedeni Rize’ye çok benzemesidir. Benzerlikte yamaç ve dağlık bir arazi olması. Denizi sahili var. Her taraf yemyeşil. Fırsat buldukça İstanbul’dan , Ankara’ya geçerken bir uğrayayım dedim ve de akrabalarımla bir çay içeyim dedim. ” şeklinde konuştu.

Kotil, akrabalarıyla çay içtikten sonra Akçakoca’dan ayrıldı.

 







ETİKETLER: