akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4955
EURO
34,7477
ALTIN
2.487,85
BIST
9.495,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KORE BÜYÜKELÇİSİ BOLU’YA GELDİ

UNSOO CHO: “DÜNYA BÜYÜK YAPACAK İŞ ÇOK”
Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho AİBÜ-Kore Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen Kore Kültür Günü kapsamında Bolu’ya geldi.

KORE BÜYÜKELÇİSİ BOLU’YA GELDİ
18.10.2017 18:16
441
A+
A-

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen Kore – Türkiye İlişkileri Semineri ve Kore Geleneksel Müzik Konseri’ne AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Kore Kültür Merkezi Başkanı DongWoo Cho ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“KORE İLE YAKINLIĞIMIZ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR”

Kore – Türkiye İlişkileri Semineri’nin Türk – Kore dostluğunun temellerinin atıldığı güne denk gelmesi nedeniyle de Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho için çok büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı; “Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho Türkiye’de şu ana kadar 40 tane ili gezmişler. Tüm iller içerisinde de hepsinde de bütün Kore Gazilerimize etkinlik düzenlemişler. Kore ile yakınlığımız çok eskilere dayanıyor. 11 Ağustos 1949’da bağımsızlığını kazanmış ve Türkiye’mizde bu bağımsızlığı tanıyan ilk ülkelerden bir tanesi. Ona müteakip bir savaş olmuş, oraya asker göndermişiz orada şehitlerimiz var gazilerimiz var. Oradaki bulunan askerlerimiz Ankara Okulu diye bir okul açmış, orada eğitim hizmeti vermiş ve bugün burada görüyorum ki o gazilerin torunları da bu eğitim bilinci ile Sayın büyükelçimize destek vermek için buraya gelmişler. Bu yüzden siz değerli öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRK YEMEKLERİNİ ÇOK SEVİYORUM”

Konuşmanın ardından kürsüye davet edilen Yunsoo Cho öncelikle öğrenciler ile karşılıklı sohbet edip sorular yöneltti. En çok hangi yemek ve tatlıyı seversiniz sorusu üzerine öğrencilerden yanıt alan Cho’da; “Ben Türk yemeklerini çok seviyorum, henüz Türkiye’de göreve başlamadan önce Seul’da ki Türkiye Büyükelçisi beni yemeğe davet etti ve bana orada çorba ikram etti gerçekten çok beğendim ve hala çok severek yiyorum. Görev sürem başladığından itibaren 2,5 buçuk 3 yıl olmak üzere Türkiye’de birçok ili gezdim. 40 kadar sayıda ili gezdim. Neredeyse Türkiye’deki il sayısının yarısı. Aynı zamanda da 40 kere İstanbul’a gittim geldim. Türkiye’deki yemekleri gerçekten çok seviyorum her yerde tattığım yediğim yemekleri” diye konuştu.

YUNSOO CHO’YU TEKRAR DAVET ETTİ

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da Türk yemeklerini beğenen Yunsoo Cho’yu Bolu’nun yöresel yemeklerini yemek üzere tekrar davet etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Birçok yöresel yemekten bahsettiniz ama Bolu’nun yemeklerini henüz yemediniz. Bize söz verin bir daha geldiğinizde biz size Bolu’nun yöresel yemeklerini ikram edelim.”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen “Kore-Türkiye İlişkileri” konulu seminer için Bolu’ya gelen Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho öğrenciler ile karşılıklı soru cevabın ardından bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Kore’nin rekabetçilik yaklaşımı, Kore’nin Türkiye’ye karşı güçlü ilgisi, kültürel benzerlikler, Kore’de yaşanan sosyal değişim görsel olarak anlatıldı. Yunsoo Cho,   Kore Savaşı Gazilerini, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türkiye’nin sahip olduğu çok katmanlı tarihi, Osmanlı İmparatorluğunu, Hititler &Truva’yı, yaşam tarzı, duygularda benzerlik ve 6. yüzyılda başlayan uzun tarihsel ilişkiyi de unutmadı.

Konuşmalardan sonra Rektör Alişarlı ve Kore Elçisi Yunsoo Cho birbirlerine plaket ve hediye takdim ettiler.

Seminerin ardından, Kore Geleneksel Müzik Konseri, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.